Turisti zaradi recesije potrošijo manj

Foto: Žurnal24 Vesna Male si bo prizadevala tudi za razvoj skupnih turističnih produktov in ure
Destinacija Maribor - Pohorje. Rezultati presegajo slovensko povprečje, a odražajo gospodarsko krizo.
Oglej si celoten članek

Maribor. “Maribor je lani v primerjavi z letom prej obiskalo za dobrih pet odstotkov več turistov, hoteli pa so imeli za slabih sedem odstotkov več nočitev, kar je izjemno,” pravi Vesna Male z Zavoda za turizem Maribor, kjer kljub temu zaznavajo posledice recesije. “Turisti potrošijo manj denarja. Če so ga leta 2008 v povprečju 113 evrov na dan, so ga lani le še okoli 80 evrov,” ugotavlja Maletova.

Pomanjkanje vsebin
“Ubadamo se s preslabo prepoznanostjo naše destinacije v tujini, a tudi v slovenskem prostoru,” pravi Darja Slivnjak iz Term Maribor, kjer so lani sicer prav tako povečali število nočitev, vendar tudi zaradi nižjih cen. “Nastanitvene kapacitete se večajo, v specializaciji ponudbe pa ni velikih korakov. Ponudbo bi morali nadgrajevati tudi vsebinsko,” dodaja Slivnjakova.

Za tretjino večji obisk pa so imeli v Hiši Stare trte, kjer se jim je prodaja povečala za kar 60 odstotkov. Več so prodali tudi v turističnoinformacijskem centru, vendar pa so zaznali tudi manjši upad števila slovenskih obiskovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.