Slovenija
14 ogledov

Turisti zaradi recesije potrošijo manj

Vesna Male si bo prizadevala tudi za razvoj skupnih turističnih produktov in ure Žurnal24 main
Destinacija Maribor - Pohorje. Rezultati presegajo slovensko povprečje, a odražajo gospodarsko krizo.

Maribor. “Maribor je lani v primerjavi z letom prej obiskalo za dobrih pet odstotkov več turistov, hoteli pa so imeli za slabih sedem odstotkov več nočitev, kar je izjemno,” pravi Vesna Male z Zavoda za turizem Maribor, kjer kljub temu zaznavajo posledice recesije. “Turisti potrošijo manj denarja. Če so ga leta 2008 v povprečju 113 evrov na dan, so ga lani le še okoli 80 evrov,” ugotavlja Maletova.

Pomanjkanje vsebin
“Ubadamo se s preslabo prepoznanostjo naše destinacije v tujini, a tudi v slovenskem prostoru,” pravi Darja Slivnjak iz Term Maribor, kjer so lani sicer prav tako povečali število nočitev, vendar tudi zaradi nižjih cen. “Nastanitvene kapacitete se večajo, v specializaciji ponudbe pa ni velikih korakov. Ponudbo bi morali nadgrajevati tudi vsebinsko,” dodaja Slivnjakova.

Za tretjino večji obisk pa so imeli v Hiši Stare trte, kjer se jim je prodaja povečala za kar 60 odstotkov. Več so prodali tudi v turističnoinformacijskem centru, vendar pa so zaznali tudi manjši upad števila slovenskih obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.