Türk na pomoč čebelam

Foto: Žurnal24 Predstavniki čebelarske zveze so predsedniku Danilu Türku predstavili problem.
Predsednik republike Danilo Türk in predstavniki čebelarske zveze so se strinjali, da je treba oblikovati posebni akcijski načrt, s katerim bi preprečili vnovični pomor čebel.
Oglej si celoten članek

Z natančno analizo in premišljenimi ukrepi bi se lahko izognili nevarnostim, ki ogrožajo čebele. "Gre za resen problem in v tem trenutku je treba storiti vse, da se pomor čebel ne bi ponovil," je dejal predsednik Danilo Türk.

Predsednik Türk je predstavnikom čebelarske zveze obljubil dejavno pomoč pri reševanju problematike zaščite čebel. Poudaril je, da so čebele odgovorne za biotsko raznovrstnost, hkrati pa so kazalnik čistosti zraka in okolja. Samo sprejetje dologoročnih ukrepov za zaščito okolja pred onesnaževanjem zraka in zemlje ter škropljenjem pridelkov s pesticidi lahko pripomore k preprečevanju nadaljnjih pomorov čebel.

Čebelarstvo in čebele so del slovenske kulturne dediščine. Slovenija se lahko pohvali z dolgo tradicijo čebelarstva, avtohtono vrsto kranjske čebele, panjskimi končnicami, strokovno revijo Slovenski čebelar ter najstarejšim ustanovljenim čebelarskim društvom na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.