Slovenija
16 ogledov

Türk na pomoč čebelam

Predstavniki čebelarske zveze so predsedniku Danilu Türku predstavili problem. Žurnal24 main
Predsednik republike Danilo Türk in predstavniki čebelarske zveze so se strinjali, da je treba oblikovati posebni akcijski načrt, s katerim bi preprečili vnovični pomor čebel.

Z natančno analizo in premišljenimi ukrepi bi se lahko izognili nevarnostim, ki ogrožajo čebele. "Gre za resen problem in v tem trenutku je treba storiti vse, da se pomor čebel ne bi ponovil," je dejal predsednik Danilo Türk.

Predsednik Türk je predstavnikom čebelarske zveze obljubil dejavno pomoč pri reševanju problematike zaščite čebel. Poudaril je, da so čebele odgovorne za biotsko raznovrstnost, hkrati pa so kazalnik čistosti zraka in okolja. Samo sprejetje dologoročnih ukrepov za zaščito okolja pred onesnaževanjem zraka in zemlje ter škropljenjem pridelkov s pesticidi lahko pripomore k preprečevanju nadaljnjih pomorov čebel.

Čebelarstvo in čebele so del slovenske kulturne dediščine. Slovenija se lahko pohvali z dolgo tradicijo čebelarstva, avtohtono vrsto kranjske čebele, panjskimi končnicami, strokovno revijo Slovenski čebelar ter najstarejšim ustanovljenim čebelarskim društvom na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.