Türk se je poklonil Atatürku

Foto: Žurnal24 V mavzoleju Atatürka v Ankari je položil venec na grob Mustafe Kemala Atatürka.
Predsednik republike Danilo Türk je danes s soprogo Barbaro Miklič Türk iz Bolgarije dopotoval na uradni obisk v Turčijo, kjer se bo srečal tudi s turškim predsednikom Abdulahom Gülom.
Oglej si celoten članek

V Ankari se bo popoldne sešel s turškim kolegom Abdulahom Gülom, s podpredsednikom turške vlade Alijem Babacanom in turškim zunanjim ministrom Ahmetom Davutoglujem. Z Gülom in predstavniki turške vlade se bo pogovarjal o dvostranskih odnosih, predvsem o gospodarskem sodelovanju na področjih blagovne menjave, storitev, investicij in turizma.

Prav tako bodo spregovorili o sodelovanju med državama na področjih pomorskega in kombiniranega prometa, obrambe, notranjih zadev, kmetijstva, izobraževanja in znanosti ter zdravstva. Beseda bo tekla tudi o glavnih ciljih slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope. Govorili bodo tudi o mednarodnem položaju in pobudah Turčije, odnosu med Turčijo in EU, ciprskem vprašanju in razmerah na Bližnjem vzhodu.

Nagovoril bo turške gospodarstvenike
Na obisku v Turčiji slovenskega predsednika tako kot v Bolgariji spremlja močna gospodarska delegacija, v kateri je več kot 40 podjetnikov. V četrtek bodo tako v Carigradu pripravili poslovni forum s slovenskimi in turškimi gospodarstveniki, ki jih bo predsednik republike nagovoril. Na carigrajski univerzi Bosporus pa bo imel slovenski predsednik predavanje z naslovom Multilateralizem v časih negotovosti - vloga institucij v sistemu Združenih narodov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.