Učenci začeli morda zadnji teden učenja na daljavo

Foto: Profimedia
Tveganje za okužbo je enako doma ali v šoli, pravijo nekateri strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

"Pred nami je nov delovni teden učenja na daljavo, pa upam, da tudi zadnji in da se naslednji ponedeljek vidimo že v šolskih klopeh."

To je sporočilo, ki so ga danes prejeli učenci 4. razreda od ene od učiteljic. Že od prejšnjega tedna je namreč vse več špekulacij, da bodo v šolske klopi sedli tudi učenci druge in tretje triade osnovnih šol, verjetno pa tudi dijaki. 

Kdaj v šole? "Kombiniran ali izmenski pouk ne pride v poštev"

Uradni vladni govorec Jelko Kacin je v petek napovedal, da bosta na današnji tiskovni konferenci sodelovala direktor zavoda za šolstvo RS in glavni epidemiolog NIJZ, v luči pozitivne epidemiološke ocene. "Z njima se bomo pogovarjali o možnosti, kdaj in kako naprej," je dodal Kacin.

Doma enaka možnost okužbe

Na Hrvaškem se prav danes pod strogimi ukrepi vračajo v osnovne šole učenci od 1. do 4. razreda. Pri tem vsakemu ob vstopu izmerijo telesno temperaturo. Namestnica hrvaškega zavoda za javno zdravje Ivana Pavić Šimetin je za Hrvaški radio pojasnila, da so po njihovem strokovnem mnenju glede možnosti okužbe s covid-19 vrtci in šole ob upoštevanju pravil enako varni kot pa domovi.

Slovenija Kacin namignil, da bi se lahko v šolske klopi kmalu vrnili vsi učenci

Po njenih besedah so namreč tudi družine v zadnjih dneh že "odprte": ljudje hodijo v službe, v trgovine, po opravkih ... Zato je doma prav tako prisotno določeno tveganje, da pride do okužbe med člani družine. 

Na Hrvaškem že resno razmišljajo o vrnitvi starejših otrok v šole, a morajo najprej rešiti organizacijske izzive.

Koronavirus Se bodo preostali učenci še letos vrnili v šole? To pravi ministrica!

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.