Ukradeni osebni podatki

Foto: Žurnal24
Hčerinskemu podjetju Deutsche Telekoma, T-Mobile, ki skrbi za mobilno telefonijo, so bili že leta 2006 ukradeni osebni podatki več kot 17 milijonov strank.
Oglej si celoten članek

Nemškega telekomunikacijskega giganta Deutsche Telekom je pretresel škandal brez primere - njegovemu hčerinskemu podjetju T-Mobile, ki skrbi za mobilno telefonijo, so bili že leta 2006 ukradeni osebni podatki več kot 17 milijonov strank. Na družbi so to potrdili danes, potem ko je vest o tem že objavila nemška revija Der Spiegel.

Tiskovna predstavnica Deutsche Telekoma Marion Kessing je povedala, da so krajo nemudoma prijavili državnemu tožilstvu v Bonnu, kjer so nato tudi preiskali nevarnost, ki bi jo zloraba informacij lahko predstavljala za njihove stranke. Minuli teden so o kraji obvestili tudi notranje ministrstvo, saj so izvedeli, da namerava Der Spiegel objaviti vest o tem dogodku.

Ukradeni podatki po navedbah Kessingove vključujejo številke mobilnih telefonov, naslove, datume rojstva in v nekaterih primerih spletne naslove strank, številke bančnih računov in kreditnih kartic pa naj ne bi bile ogrožene. Zakaj sta tako družba kot vlada čakali tako dolgo, preden so o kraji obvestili javnost, ni jasno.

Der Spiegel, ki je prvi poročal o kraji, je pisal, da naj bi bili med ukradenimi podatki tudi naslovi in zasebne številke mobilnih telefonov nemških politikov in znanih osebnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.