Slovenija
128 ogledov

Ukradeni osebni podatki

Žurnal24 main
Hčerinskemu podjetju Deutsche Telekoma, T-Mobile, ki skrbi za mobilno telefonijo, so bili že leta 2006 ukradeni osebni podatki več kot 17 milijonov strank.

Nemškega telekomunikacijskega giganta Deutsche Telekom je pretresel škandal brez primere - njegovemu hčerinskemu podjetju T-Mobile, ki skrbi za mobilno telefonijo, so bili že leta 2006 ukradeni osebni podatki več kot 17 milijonov strank. Na družbi so to potrdili danes, potem ko je vest o tem že objavila nemška revija Der Spiegel.

Tiskovna predstavnica Deutsche Telekoma Marion Kessing je povedala, da so krajo nemudoma prijavili državnemu tožilstvu v Bonnu, kjer so nato tudi preiskali nevarnost, ki bi jo zloraba informacij lahko predstavljala za njihove stranke. Minuli teden so o kraji obvestili tudi notranje ministrstvo, saj so izvedeli, da namerava Der Spiegel objaviti vest o tem dogodku.

Ukradeni podatki po navedbah Kessingove vključujejo številke mobilnih telefonov, naslove, datume rojstva in v nekaterih primerih spletne naslove strank, številke bančnih računov in kreditnih kartic pa naj ne bi bile ogrožene. Zakaj sta tako družba kot vlada čakali tako dolgo, preden so o kraji obvestili javnost, ni jasno.

Der Spiegel, ki je prvi poročal o kraji, je pisal, da naj bi bili med ukradenimi podatki tudi naslovi in zasebne številke mobilnih telefonov nemških politikov in znanih osebnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.