Direktor znanega voditelja javno obtožil, da laže

Foto: RTV/Printscreen
Foto: RTV/Printscreen
Urbanija nad znanega voditelja.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je po sporu z vodstvom RTV Slovenije Saša Krajnc ostal prikrajšan za vodenje Dnevnika. "Generalno vodstvo RTV-ja se je odločilo, da nisem primeren voditelj Dnevnika. Z urnika za november so me skoraj povsem izbrisali. Po njihovo torej delam slabo. Le kakšen imajo opis za svoje delo," je danes sporočil priljubljeni voditelj.

Že pred časom se je namreč znašel na črni listi direktorja TV Slovenije Uroša Urbanije. Več o tem, kaj je bil razlog za spor, v članku Urbanija zahteva premestitev urednice in voditelja.

Slednji se je zdaj oglasil na twitterju, ko je poobjavil zapis Inštituta 8. marec in zatrdil, da Krajnc širi laži. "Če govorite o dejstvih, bi pričakovali, da objavite dokument, v katerem je generalno vodstvo g. Krajnca seznanilo, da ni primeren voditelj Dnevnika. Tega ne naredite, ker veste, da to ni res. Pa vseeno zapišete neresnico. In ko pišete o planih. Pregled plana za november pokaže, da imajo vsi voditelji Dnevnika enako število vodenj," je zapisal Urbanija. Na TV Slovenija je sicer v času njegove "vladavine" službo našlo že nekaj novinarjev in komentatorjev, ki so doslej sodelovali z Novo24TV in Planetom TV.

Urbanija je nato retoriko še stopnjeval in Krajncu posredno očital spodbujanje nasilja: "Razumemo, da so vaši zapisi del politične propagande v podporo Vladi RS. Toda laži v javnem diskurzu spodbujajo sovraštvo, sovraštvo pa nasilje. Zato: #stoplažem," je sklenil svoj zapis.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 15:17 6. November 2022.

    Res jim ni jasno kako se Urbanije in njemu podobnih ne da ustaviti !

  • 21:41 4. November 2022.

    Resnica je samo ena na RTV-ju je veliko preveč zaposlenioh vsaj 1000 bi jih mortali takoj odpustiti!! Zato ,ker to …

  • 21:21 4. November 2022.

    On je šef kdo ga je postavil? Če bi bil pravi šef bi ga spoštovali vsi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.