Slovenija
19291 ogledov

"Generalno vodstvo RTV-ja se je odločilo, da nisem primeren voditelj Dnevnika"

RTV SLO Saša Despot
Saša Kranjc spet na tnalu.

"Generalno vodstvo RTV-ja se je odločilo, da nisem primeren voditelj Dnevnika. Z urnika za november so me skoraj povsem izbrisali. Po njihovo torej delam slabo. Le kakšen imajo opis za svoje delo," je danes sporočil voditelj na nacionalni televiziji Saša Krajnc.

Spomnimo: Direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija, pred tem vodja Urada vlade RS za komuniciranje med vlado Janeza Janše, je od odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik že zahteval, da Kranjca premesti na drugo delovno mesto. Razlog je bil napoved prispevka o odpovedi poslovnega sodelovanja z Mladino. Krajnc je namreč pri napovedi prispevka o Urbanijevi odločitvi za prekinitev poslovnega sodelovanja z Mladino dejal, da prispevek objavljajo po izrecnem navodilu Rebernikove.

Protest zaposlenih na RTVS Slovenija Številni novinarji RTV Slovenija prejeli opomin pred odpovedjo

Podporo so Kranjcu izrekli tudi v Inštitutu 8. marec. "Saša Krajnc je tisti voditelj Dnevnika, ki je opozoril na sporne prakse novega vodstva. Zanj so se solidarnostno postavili njegovi sodelavci in sodelavke," so zapisali in dodali, da smo tovrstne prakse videli že pri STA, Studiu City in oddaji Politično. Državljane so zato pozvali na referendum: "To, da se ponovno združimo in upremo ustrahovanju in napadom na javni medij, se ne bo zgodilo samo od sebe."

dezurni@styria-media.si

RTV Slovenija Slovenija Na RTV Slovenija prihaja Janševa medijska operativka Uroš Urbanija Slovenija Urbanija bi na RTV vsako nedeljo prenašal sveto mašo Uroš Urbanija Slovenija Grah Whatmough o inšpekciji: Urbanija tega ni storil

 

 

Komentarjev 32
  • freefox 07:45 05.november 2022.

    Kranjc je preveč provociral. On je le kolateralna škoda. Že veliko prej bi morali odstraniti Staričevo, Gobčevo, Berganta, Janežičevo, Carlovo itd. Jih je preveč za našteti. To so tisti poglavitni nestrpneži in partijski agitatorji. Javna RTV je prav zaradi njih ...prikaži več izgubila na ugledu in gledanosti. Če ne bi imeli kulturnega in razvedrilnega programa, bi verjetno morali že davno zapreti vrata. Sploh, če bi ukinili prisilno plačevanje prispevka.

  • Avatar luckyss
    luckyss 07:10 05.november 2022.

    Ta banda z NoreTv, ki je okupirala RTV je popolnoma zblaznela..Pirković me je dal na MMC pod nadzor, jaz pa ga bom tožil zaradi kršenja ustave po 39.členu ustave in selektivnem brisanju komentarjev s ciljem vzpodbujanja protidržavnih elementov...Banda domobranska, hitlerjevska..

  • Boschtjan Zupanchich 06:35 05.november 2022.

    Paraziti bodo svojo zlobo stresali tudi na sebi podobne parazite !!! ! !!!