Slovenija
18996 ogledov

Številni novinarji RTV Slovenija prejeli opomin pred odpovedjo

Protest zaposlenih na RTVS zajem zaslona
"Odgovor vodstva na pritiske in grožnje so torej nove grožnje."

Zaradi "vdora" v studio 5. septembra, ko so sodelavci RTV Slovenija ob koncu Dnevnika in Slovenske kronike pred kamerami s svojo prisotnostjo izrekli podporo svojim kolegom, so novinarji danes prejeli pisno opozorilo zaradi neizpolnjevanja delovnih obveznosti in opozorilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru ponovne kršitve.

Opozorilo jim je poslal generalni direktor Andrej Grah Whatmough. "Odgovor vodstva na pritiske in grožnje so torej nove grožnje. Smo pričakovali. Ne bojimo se! Tukaj smo!", so zapisali zaposleni, ki so prejeli pismo.

Celotno vsebino pisma pa je delila tudi novinarka Eugenija Carl

"Dne 5. 9. 2022 je javna uslužbenka med 19:33:28 uro in 19:33:28 uro nepooblaščeno vstopila v Studio 3 TV Slovenija in v času, ko se je oddaja Slovenska kronika predvajala v živo, za voditeljem v kadru stala 22 sekund. Na ta način je programski čas, namenjen oddaji Slovenska kronika, izrabila za osebno izražanje mnenja in s tem nedopustno posegala v programsko shemo," piše v opozorilu, ki ga je prejela.

Grah Whatmough se ob tem sklicuje na pravilnik, ki določa, da vstop in zadrževanje v varovane in druge prostore brez utemeljenega razloga ni dovoljen. 

Sicer pa da je glede na namen njene navzočnosti v studiu jasno, da v Studio 3 TV Slovenija takrat ni imela kaj iskati. Očital ji je, da je dolžna v času trajanja delovnega razmerja "biti lojalna delodajalcu" in "se vzdržati ravnanj, ki škodujejo delodajalcu", s svojim početjem pa da je "škodovala ugledu in interesom delodajalca".

Grah Whatmough je zapisal tudi, da je njeno ravnanje "v posmeh vsem tistim delavcem, ki slučajno svojega dela ne opravljajo v mediju in te možnosti nimajo".

dezurni@styria-media.si 

Uroš Urbanija Slovenija Urbanija bi na RTV vsako nedeljo prenašal sveto mašo Barbara Pirh Magazin Znana RTV-jevka javno nad kolegico: "Dnevnik ni Tik Tok afnarija" Erika Žnidaršič Slovenija Eriko Žnidaršič na vratih presenetilo žaljivo sporočilo, sumi, da je avtor sodelavec
Komentarjev 53
  • jakec42 09:43 08.oktober 2022.

    Polovico teh parazitov bi bilo treba nagnat!!

  • frenk52 08:19 08.oktober 2022.

    In zaposlene in direktorja in celo upravo rtv bi blo treba na kole nataknit pa drevored narest pred hišo rtv. Da se lublanski golobi pa vrane mal mesa nažrejo pred zimo. Gdo še sploh gleda rtv slo razen 97 let ...prikaži večt stari ljudje pa partizani kukr jih je še ostalo not po hostah. Marš gamad

  • mihatirs 07:16 08.oktober 2022.

    eden naj mi pošlje naslov tega direktorčka, da mu jebem mater ena na ena!