Slovenija
15266 ogledov

Urbanija bi na RTV vsako nedeljo prenašal sveto mašo

Uroš Urbanija Ukom
Nesoglasja se poglabljajo.

Nov programski načrt za RTV Slovenija bo vseboval precej več prenosov bogoslužij kot do zdaj - teh je trenutno 17 na leto, po novem naj bi jih bilo 55, je na današnji seji Programskega sveta napovedal Uroš Urbanija, direktor RTV Slovenija.

Nekdanji Globus pa naj bi nadomestila nova zunanjepolitična oddaja. Pestijo pa jih kadrovske stiske, je dejal. Po njegovi oceni nekateri zaposleni delajo premalo, s čimer se bodo morali ukvarjati v prihodnje. "Obremenitev vseh novinarjev bi morala biti na približno istem nivoju. Višji kot je plačni razred, nižja je učinkovitost," je prepričan. Od urednikov pričakuje, da zagotovijo normalno obremenitev za vse, ki so v uredništvu.

Zaposleni na RTV so svetnikom očitali, da se preveč vmešavajo v uredniško politiko ter kvarijo kakovost programa. Drugi program ne potrebuje svojega uredništva, je prepričan Gregor Drnovšek. Sašo Hribar pa je med drugim menil, da bi morali prenehati prenašati Eurosong, čemur je ostro nasprotovala programska svetnica Alenka Gotar.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 169
  • Idioti 15:04 04.oktober 2022.

    Marš moj nik !

  • robi2107 10:52 04.oktober 2022.

    To opico bi bilo treba za tistega paža zvleči na cesto in mu naložiti par delavskih okoli kepe, potem pa nasuvati v rit, da se nikoli več ne prikaže na Kolodvorski. Niti v bližini.

  • Plavi-mil 08:04 04.oktober 2022.

    "še pomnite tovariši" koliko let so nas pumpali s to od (iz)dajo ?