Slovenija
9458 ogledov

Direktor znanega voditelja javno obtožil, da laže

Sašo Krajnc RTV/Printscreen
Urbanija nad znanega voditelja.

Kot smo že poročali, je po sporu z vodstvom RTV Slovenije Saša Krajnc ostal prikrajšan za vodenje Dnevnika. "Generalno vodstvo RTV-ja se je odločilo, da nisem primeren voditelj Dnevnika. Z urnika za november so me skoraj povsem izbrisali. Po njihovo torej delam slabo. Le kakšen imajo opis za svoje delo," je danes sporočil priljubljeni voditelj.

Že pred časom se je namreč znašel na črni listi direktorja TV Slovenije Uroša Urbanije. Več o tem, kaj je bil razlog za spor, v članku Urbanija zahteva premestitev urednice in voditelja.

Slednji se je zdaj oglasil na twitterju, ko je poobjavil zapis Inštituta 8. marec in zatrdil, da Krajnc širi laži. "Če govorite o dejstvih, bi pričakovali, da objavite dokument, v katerem je generalno vodstvo g. Krajnca seznanilo, da ni primeren voditelj Dnevnika. Tega ne naredite, ker veste, da to ni res. Pa vseeno zapišete neresnico. In ko pišete o planih. Pregled plana za november pokaže, da imajo vsi voditelji Dnevnika enako število vodenj," je zapisal Urbanija. Na TV Slovenija je sicer v času njegove "vladavine" službo našlo že nekaj novinarjev in komentatorjev, ki so doslej sodelovali z Novo24TV in Planetom TV.

Urbanija je nato retoriko še stopnjeval in Krajncu posredno očital spodbujanje nasilja: "Razumemo, da so vaši zapisi del politične propagande v podporo Vladi RS. Toda laži v javnem diskurzu spodbujajo sovraštvo, sovraštvo pa nasilje. Zato: #stoplažem," je sklenil svoj zapis.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
 • kapljač 15:17 06.november 2022.

  Res jim ni jasno kako se Urbanije in njemu podobnih ne da ustaviti !

 • Herkules 03:40 05.november 2022.

  Okoreli prade RTV toplovodarji, a la Kranjc, Galunić, Bergant, itd., nas normalne uničujejo z njihovo LGBT agendo! Ne smemo popustiti, ker nas ta degenerirana golazen hoče izbrisat z obličja Zemlje, zato da si svet lahko postavijo po svojih jalovih umobolnih pravilih!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 21:41 04.november 2022.

  Resnica je samo ena na RTV-ju je veliko preveč zaposlenioh vsaj 1000 bi jih mortali takoj odpustiti!! Zato ,ker to televizijsko hišo plačujemo vsi in to po sili v njej ni prostora za leve ali desne ampak samo za resnico!! ...prikaži več Če se RTV misli postraviti nma stran enih ali drugih naj bo naročnina prostovoljna ali pa naj se denar deli po GLEDANOSTI zelo nepošteno je,da eni dobijo denar za plače drugi pa za ta denar mortajo delati!!

Sorodne novice