Usoda odvisna od strateških partnerjev

Foto: Žurnal24 Uprava Novolesa je zaposlenim v dogovorjenem roku izplačala aprilske plače. (Fot
Novoles. Odločitev potencialnih strateških vlagateljev znana do konca meseca. Včeraj dobili aprilske plače.
Oglej si celoten članek

Straža. “Glede na nastalo stanje je danes usoda sistema Novoles – ob jasni viziji, poslovni strategiji, vzpostavitvi stroškovno učinkovite proizvodnje v profitnih centrih ter stalnih in stabilnih naročilih – najbolj negotova v vsej skoraj stoletni zgodovini,” sta povedala Sergej Murgelj in Robert Štumpf, predsednik in član uprave podjetja, ki je od sredine marca v postopku prisilne poravnave. “Nadaljnja usoda Novolesa je odvisna predvsem od končne odločitve strateškega partnerja kot ključnega pogoja za uspeh prisilne poravnave ter v nadaljevanju tudi od drugih upnikov, predvsem bank in države,” sta dodala. Trenutno se dogovarjajo z dvema potencialnima strateškima vlagateljema, ki naj bi svojo odločitev sporočila do konca meseca. Kratkoročno pa so kapital iskali tudi na domačem finančnem trgu, a so za vseh 28 poslanih vlog prejeli zavrnilne odgovore.

Še plača in pol
Včeraj je 530 zaposlenih v podjetju dobilo redno aprilsko plačo, uprava pa jim dolguje še februarsko in pol marčevske plače

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.