Slovenija
16 ogledov

Usoda odvisna od strateških partnerjev

Uprava Novolesa je zaposlenim v dogovorjenem roku izplačala aprilske plače. (Fot Žurnal24 main
Novoles. Odločitev potencialnih strateških vlagateljev znana do konca meseca. Včeraj dobili aprilske plače.

Straža. “Glede na nastalo stanje je danes usoda sistema Novoles – ob jasni viziji, poslovni strategiji, vzpostavitvi stroškovno učinkovite proizvodnje v profitnih centrih ter stalnih in stabilnih naročilih – najbolj negotova v vsej skoraj stoletni zgodovini,” sta povedala Sergej Murgelj in Robert Štumpf, predsednik in član uprave podjetja, ki je od sredine marca v postopku prisilne poravnave. “Nadaljnja usoda Novolesa je odvisna predvsem od končne odločitve strateškega partnerja kot ključnega pogoja za uspeh prisilne poravnave ter v nadaljevanju tudi od drugih upnikov, predvsem bank in države,” sta dodala. Trenutno se dogovarjajo z dvema potencialnima strateškima vlagateljema, ki naj bi svojo odločitev sporočila do konca meseca. Kratkoročno pa so kapital iskali tudi na domačem finančnem trgu, a so za vseh 28 poslanih vlog prejeli zavrnilne odgovore.

Še plača in pol
Včeraj je 530 zaposlenih v podjetju dobilo redno aprilsko plačo, uprava pa jim dolguje še februarsko in pol marčevske plače

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.