Uzbekistan: ob SMS zaradi izpita

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mobilni operaterji v Uzbekistanu so med nacionalnim preverjanjem znanja na tamkajšnjih univerzah preprečili uporabo SMS-sporočil in mobilnega interneta. Želeli so namreč preprečiti, da bi študenti prepisovali.
Oglej si celoten članek

Pet uzbekistanskih mobilnih operaterjev je tako ob deveti uri zjutraj za štiri ure izklopilo SMS- in MMS-sporočila ter mobilni internet. Gazeta.uz ob tem sicer poroča, da so se operaterji za izklop storitev 19 milijonom mobilnih uporabnikov odločili zaradi nujnih vzdrževalnih del na omrežju. V tem času pa govorna telefonija ni bila motena.

"Prepoved uporabe določenih storitev je v Uzbekistanu uvedena vsako leto na dan nacionalnega preizkusa znanja," poroča ruska spletna stran.

Mediji ob tem poročajo, da so se oblasti za tak korak odločile, ker želijo preprečiti prepisovanje s pomočjo SMS-sporočil in mobilnega interneta. Pred vstopom v predavalnice pa so policisti tudi preverili, ali imajo študenti pri sebi plonk listke in mobilne telefone.

Uzbekistan je nekdanja sovjetska republika in velja za najbolj poseljeno državo v osrednji Aziji. V njej živi 28 milijonov ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.