Slovenija
11 ogledov

Uzbekistan: ob SMS zaradi izpita

1. avgusta bo Mobitel dvignil svoje cene. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Mobilni operaterji v Uzbekistanu so med nacionalnim preverjanjem znanja na tamkajšnjih univerzah preprečili uporabo SMS-sporočil in mobilnega interneta. Želeli so namreč preprečiti, da bi študenti prepisovali.

Pet uzbekistanskih mobilnih operaterjev je tako ob deveti uri zjutraj za štiri ure izklopilo SMS- in MMS-sporočila ter mobilni internet. Gazeta.uz ob tem sicer poroča, da so se operaterji za izklop storitev 19 milijonom mobilnih uporabnikov odločili zaradi nujnih vzdrževalnih del na omrežju. V tem času pa govorna telefonija ni bila motena.

"Prepoved uporabe določenih storitev je v Uzbekistanu uvedena vsako leto na dan nacionalnega preizkusa znanja," poroča ruska spletna stran.

Mediji ob tem poročajo, da so se oblasti za tak korak odločile, ker želijo preprečiti prepisovanje s pomočjo SMS-sporočil in mobilnega interneta. Pred vstopom v predavalnice pa so policisti tudi preverili, ali imajo študenti pri sebi plonk listke in mobilne telefone.

Uzbekistan je nekdanja sovjetska republika in velja za najbolj poseljeno državo v osrednji Aziji. V njej živi 28 milijonov ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.