V dvorcu spet glavni pek?

Foto: Žurnal24 Čez dva tedna bo znano, kdo bo novi najemnik Filipovega dvorca. (Foto: IFP)
Filipov dvorec. Pekarna Blatnik je za najem ponudila osem tisoč evrov na mesec.
Oglej si celoten članek
Vložek bo velik

Javni razpis. Založba Sanje se je z gostincem O. T. B. prijavila tudi na drugi razpis za oddajo poslovnega prostora v Filipovem dvorcu. Njen direktor Rok Zavrtanik je pojasnil, da želi odpreti literarno kavarno. Dejal je, da so pogoji MOL za najem ostri in da bo treba v oživitev prostora vložiti še od 200 do 300 tisoč evrov.

Pekarna Blatnik je ponudila največ, osem tisoč evrov na mesec za najem poslovnega prostora v Filipovem dvorcu, ki je prazen že več kot leto in pol. Mestna občina Ljubljana (MOL) na prvem razpisu novega najemnika ni izbrala, rezultati tega pa bodo znani v dveh tednih.

Odločal bo tudi program
Najvišja ponudba Pekarni Blatnik še ne zagotavlja, da bo prostor dobila v najem, ker imata pri odločitvi enako težo višina ponujene najemnine in program ponudnika, je po včerajšnjem odpiranju ponudb povedala Simona Remih, načelnica oddelka za ravnanje z nepremičninami MOL.

Občina novega najemnika išče, ker ji prejšnji, Pekarstvo Kepic, ni redno plačeval najemnine, zato so z njim prekinili pogodbo.

Na drugi razpis je sicer prispelo devet ponudb. Drugo najvišjo je dal Stillmark s kozmetiko L'Occitane, ki je ponudil 6.100 evrov. Šest tisoč sta ponudila še gostinca Romeo plus in O. T. B., ki je ponudbo oddal skupaj z Založbo Sanje. Izhodiščna cena za najemnino je bila 30 evrov na kvadratni meter ali 5.587,50 evra.

Čez tri ali šest mesecev
Nov najemnik bo moral v treh mesecih po primopredaji ključev odpreti vrata Filipovega dvorca, če bo opravljal gostinsko dejavnost, pa bo imel na voljo šest mesecev. Prostor bo dobil v najem za pet let, zagotoviti pa bo moral, da bo odprt vse dni v tednu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.