Slovenija
25 ogledov

V dvorcu spet glavni pek?

Čez dva tedna bo znano, kdo bo novi najemnik Filipovega dvorca. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Filipov dvorec. Pekarna Blatnik je za najem ponudila osem tisoč evrov na mesec.
Vložek bo velik

Javni razpis. Založba Sanje se je z gostincem O. T. B. prijavila tudi na drugi razpis za oddajo poslovnega prostora v Filipovem dvorcu. Njen direktor Rok Zavrtanik je pojasnil, da želi odpreti literarno kavarno. Dejal je, da so pogoji MOL za najem ostri in da bo treba v oživitev prostora vložiti še od 200 do 300 tisoč evrov.

Pekarna Blatnik je ponudila največ, osem tisoč evrov na mesec za najem poslovnega prostora v Filipovem dvorcu, ki je prazen že več kot leto in pol. Mestna občina Ljubljana (MOL) na prvem razpisu novega najemnika ni izbrala, rezultati tega pa bodo znani v dveh tednih.

Odločal bo tudi program
Najvišja ponudba Pekarni Blatnik še ne zagotavlja, da bo prostor dobila v najem, ker imata pri odločitvi enako težo višina ponujene najemnine in program ponudnika, je po včerajšnjem odpiranju ponudb povedala Simona Remih, načelnica oddelka za ravnanje z nepremičninami MOL.

Občina novega najemnika išče, ker ji prejšnji, Pekarstvo Kepic, ni redno plačeval najemnine, zato so z njim prekinili pogodbo.

Na drugi razpis je sicer prispelo devet ponudb. Drugo najvišjo je dal Stillmark s kozmetiko L'Occitane, ki je ponudil 6.100 evrov. Šest tisoč sta ponudila še gostinca Romeo plus in O. T. B., ki je ponudbo oddal skupaj z Založbo Sanje. Izhodiščna cena za najemnino je bila 30 evrov na kvadratni meter ali 5.587,50 evra.

Čez tri ali šest mesecev
Nov najemnik bo moral v treh mesecih po primopredaji ključev odpreti vrata Filipovega dvorca, če bo opravljal gostinsko dejavnost, pa bo imel na voljo šest mesecev. Prostor bo dobil v najem za pet let, zagotoviti pa bo moral, da bo odprt vse dni v tednu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.