V enem dnevu dodatnih 145 odsotnih z dela

Foto: Žurnal24 UKC Ljubljana
Foto: Žurnal24 UKC Ljubljana
Število odsotnih z dela tudi v UKC Ljubljana zaradi covida-19 hitro narašča.
Oglej si celoten članek

Iz največje slovenske bolnišnice so sporočili, da je "danes samo zaradi covida odsotnih 342 zaposlenih, 145 več kot včeraj". Bolnišnica je tako zdaj v tretji fazi organizacije dela, saj bodo le tako lahko zagotovili nemoteno oskrbo bolnikov. 

Nastop tretje faze pomeni, da "zaposleni, ki so bili v tveganem stiku in nimajo znakov bolezni, ne bodo avtomatično v karanteni, delali bodo pod določenimi pogoji". S tem ukrepom bodo pomagali zagotoviti ustrezno oskrbo vseh bolnikov. 

Vir okužbe pri zaposlenih je večinoma domače okolje, je včeraj pojasnila vodja službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb Tatjana Mrvič. V okviru tretje faze bodo prilagodili delovni proces tudi tako, da bodo prilagodili testiranje zaposlenih cepilnemu statusu, izpostavljenosti okužbi in oddelku, kjer zaposleni delajo. Težave predstavljajo vdori na t. i. bele oddelke kljub dobremu sistemu testiranja, saj gre za bistveno bolj virulentno različico. 

Pričakujemo lahko, da bo število ljudi, ki bodo napoteni v karanteno, še naraščalo, saj vztrajno narašča število potrjenih primerov. Včeraj je bilo potrjenih 7.420 primerov, kar je največ doslej. Delež pozitivnih testov PCR je 50-odstoten. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 15:32 12. Januar 2022.

    Pričakovali bi, da ob teh zaskrbljujočih številkam to malo specificirajo, da državljani spoznamo ali bomo ostali brez negovalcev ali vizite …

  • 12:47 12. Januar 2022.

    sami sebe porivajo v ta zadnjo,umetno prikazovanje epidemije več ne pali,pa še kar vzstrajajo ,ampak doma jim je pa prav …

  • 12:32 12. Januar 2022.

    Tale PC drek, jim zataknem tja, kamor tudi sonce ne posije,banda prodana!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.