Je parkiranju na ulicah v centru mesta odklenkalo? To sporoča Janković

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal ukinitev nekaterih parkirnih mest v središču mesta.
Oglej si celoten članek

Mestna občina pripravlja nov prometni režim na območju med Bleiweisovo, Gosposvetsko, Slovensko in Šubičevo ulico, poroča Forbes Slovenia. Ukinili bodo del parkirnih mest v središču mesta. Po besedah župana Zorana Jankovića se ukinjajo parkirna mesta v Župančičevi ulici, saj je tam promet izjemno otežen.

Stanovalcem okoliških stavb vzdolž Župančičeve ulice bo občina ponudila možnost najema parkirnih prostorov v novi garažni hiši pod kopališčem Ilirija. Na mesec bo za parkirno mesto treba odšteti 70 evrov, kar je primerljivo s parkirnimi hišami pod Kongresnim trgom in Kozolcem. Trenutno parkirna dovolilnica za stanovalce v coni 1 stane 100 evrov, plačati pa je treba tudi 4,5 evra upravne takse. 

V Ljubljani so v zadnjem obdobju uvedli nova območja, kjer je parkiranje plačljivo. Lani poleti so razširili mrežo parkomatov v conah 2 in 3, plačljivo pa je tudi parkiranje na Ljubljanskem gradu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 11:14 11. April 2024.

    edino pravilno....tega plega je po centru Ljubljane absolutno preveč in ga je treba sistematično izrinit iz mesta...edina parkirišča v centru …

  • 10:04 11. April 2024.

    Ljubljana je postala mafijsko leglo Srbske izpostave.

  • 09:36 11. April 2024.

    Skrito pred očmi za zidovi Pečečnikovega stadiona že nameščajo stare kontejnerje Vegrada za nastanitev nekaj 100 migrantov, otvoritveni trak pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.