Zaporniki so se uprli v še enem zaporu

Foto: Žurnal24 Ljubljana11.05.08...zapor na Povsetovi na sliki paznik, ki odklepa resetke...pov
Danes popoldne so se uprli zaprti na posebnem oddelku zaprtega dela zapora na Dobu.
Oglej si celoten članek

Zaporniki s posebnega oddelka vztrajajo na zaporniškem dvorišču, kjer imajo svoj, poseben prostor za sprehode, piše Večer.

Nekateri so splezali na cevi toplovoda na dvoriščni strani. Ker vodstvo ni izpolnilo obljub, da se bodo razmere za zapornike izboljšale, se niso želeli vrniti v celice.

Po ukazu so se obsojenci vendarle vrnili v celice, uporaba prisilnih sredstev ni bila potrebna. 

Protestiralo naj bi okrog 20 obsojencev. V tem delu zapora na Dobu so begosumni, disciplinsko kaznovani pa žrtve ostalih obsojencev.

Že v petek so sicer zaporniki protestirali v ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici. Trije priporniki so splezali na nadstrešek ene izmed stavb, v protestu pa so se jim pridružili še ostali. Naj se vrnejo v svoje sobe, so jih pravosodni policisti uspeli prepričati šele po več urah, nekatere tudi s prisilnimi sredstvi. Tri tamkajšnje pripornike pa so po incidentu premestili v druge zapore.

Slovenija Upor v zaporu na Povšetovi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:08 19. Oktober 2017.

    Kaj pravzaprav pričakujejo težki kriminalci? Saj nekdo, ki sedi krajšo dobo ne bo počel kozlarij. Takrat, ko je zaj...., bi …

  • 20:20 18. Oktober 2017.

    Prvič en dan brez hrane, drugič dva dni in tako naprej, me zanima kolikokrat bodo protestirali.

  • 20:13 18. Oktober 2017.

    Mislim,kaj sploh pizdijo????Bili bi posteni,pa ne bi bilo teh tezav,ne? Najbolj efektivna resitev,da te "frajercke"konkretno prizemljijo bi bila,da jih posljejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.