Slovenija
5921 ogledov

Upor v zaporu na Povšetovi

zapor rešetke Nino Verdnik
Začelo naj bi se med popoldanskim sprehodom.

V ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici je prišlo do upora. Trije priporniki naj bi splezali na nadstrešek ene izmed stavb ter tam ostali. Uprli naj bi se tudi ostali zaporniki, ki so bili na sprehodu, saj se niso želeli vrniti v svoje celice. Po neuradnih informacijah Večera naj bi jih bilo na dvorišču še okoli 25. 

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je potrdila, da se skupina pripornikov ni vrnila v sobe, a da so razmere pod nadzorom, poroča omenjeni časnik. 

Za takšen dogodek, naj bi bilo na kraju premalo pravosodnih policistov, zato naj bi poklicali okrepitve. Klicali naj bi vse pravosodne policiste, ki bi lahko nemudoma prišli na kraj. Pravosodna policija sicer že dalj časa opozarja, da je v zaporih premalo paznikov.

Kot poroča Večer, naj bi upor sprožil albanski državljan Valon Hoxaj, ki je bil prijet v policijski akciji Kobra, uperjeni proti združbi, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo večje količine mamil. Hoxaju sicer sodijo na koprskem sodišču, še poroča časnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 15:26 15.oktober 2017.

    Ob izjavi javne odgovorne osebe na TV ,da je možen prevzem zapora s strani zapornikov sem otrpnil ! Torej vse to o eni najbolj varnih držav na svetu ,ki je bil preblisk Pahorja ne drži? Ministrica Gjerkeš ali smo Slovenci ...prikaži veči sploh varni ,kar ni enako kot pod nadzorom .

  • borut54 10:20 14.oktober 2017.

    Kdo je spustil ta osebek v našo državo?

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 21:31 13.oktober 2017.

    Pošpricat z vodo pa pustit zunaj za fruštek pa zbutat, da jim kri zacirkulira.

Sorodne novice