Slovenija
9932 ogledov

Iščejo pravosodne policiste

Ljubljana11.05.08...zapor na Povsetovi na sliki paznik, ki odklepa resetke...pov Žurnal24 main
Priložnost za zaposlitev za nedoločen čas.

Ministrstvo za pravosodje in Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij sta v sredo in danes objavila javne razpise, s katerimi iščeta 25 novih pravosodnih policistov za zaposlitev za nedoločen čas. Rok za prijavo je 10 dni.

Osem novih pravosodnih policistov bo svoje delo opravljajo v zaporu na Dobu pri Mirni, šest v zaporu v Ljubljani, po pet v zaporu na Igu in v Kopru, eden pa v prevzgojnem domu v Radečah.

Kandidati, ki se želijo prijaviti, morajo biti moškega spola, imeti morajo srednje tehniško ali srednje splošno izobraževanje, najmanj šest mesecev delovnih izkušenj, vozniški izpit B-kategorije, hkrati pa ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti oziroma ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev.

Izbrani kandidati bodo med drugim skrbeli za varovanje zaprtih oseb in objektov, preprečevanje in odkrivanje kaznivih dejanj v zavodu ter pridobivali informacije v zvezi z varnostnimi dogodki v zavodu, je zapisano v obeh razpisih.

Vlada se je sicer ravno konec julija seznanila s kadrovsko problematiko uprave za izvrševanje kazenskih sankcij in sprejela sklep, s katerim lahko slednja zaposli 30 novih pravosodnih policistov. Nove zaposlitve naj bi bile razdeljene po vseh zavodih za prestajanje kazni zapora in prevzgojnemu domu Radeče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ivo 18:25 03.avgust 2017.

    Zveni skoraj kot "sanjska služba" ;)