Slovenija > Črna kronika
4583 ogledov

Zaporniki so se uprli v še enem zaporu

Ljubljana11.05.08...zapor na Povsetovi na sliki paznik, ki odklepa resetke...pov Žurnal24 main
Danes popoldne so se uprli zaprti na posebnem oddelku zaprtega dela zapora na Dobu.

Zaporniki s posebnega oddelka vztrajajo na zaporniškem dvorišču, kjer imajo svoj, poseben prostor za sprehode, piše Večer.

Nekateri so splezali na cevi toplovoda na dvoriščni strani. Ker vodstvo ni izpolnilo obljub, da se bodo razmere za zapornike izboljšale, se niso želeli vrniti v celice.

Po ukazu so se obsojenci vendarle vrnili v celice, uporaba prisilnih sredstev ni bila potrebna. 

Protestiralo naj bi okrog 20 obsojencev. V tem delu zapora na Dobu so begosumni, disciplinsko kaznovani pa žrtve ostalih obsojencev.

Že v petek so sicer zaporniki protestirali v ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici. Trije priporniki so splezali na nadstrešek ene izmed stavb, v protestu pa so se jim pridružili še ostali. Naj se vrnejo v svoje sobe, so jih pravosodni policisti uspeli prepričati šele po več urah, nekatere tudi s prisilnimi sredstvi. Tri tamkajšnje pripornike pa so po incidentu premestili v druge zapore.

zapor rešetke Slovenija Upor v zaporu na Povšetovi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • leonardo 08:08 19.oktober 2017.

    Kaj pravzaprav pričakujejo težki kriminalci? Saj nekdo, ki sedi krajšo dobo ne bo počel kozlarij. Takrat, ko je zaj...., bi se moral zavedati, da ga ne bodo ujčkali v arestu. Pa še vedno se jim predobro godi. Klošarjem gre veliko ...prikaži več slabše, pa nikjer ne štrajkajo, kajne?

  • Skipi 20:20 18.oktober 2017.

    Prvič en dan brez hrane, drugič dva dni in tako naprej, me zanima kolikokrat bodo protestirali.

  • Ledena 20:13 18.oktober 2017.

    Mislim,kaj sploh pizdijo????Bili bi posteni,pa ne bi bilo teh tezav,ne? Najbolj efektivna resitev,da te "frajercke"konkretno prizemljijo bi bila,da jih posljejo v kak turski ali pa juznoameriski zapor.Me zanima,ce bi tam bili glasni.Kriminalci eni,sus v buco in konec.In jaz delam za to golazen.Fak.