V neznosnih mukah pred Ikeo poginila psa

Foto: L'Altra Zampa
Foto: L'Altra Zampa
Zaenkrat neznani storilec je v hrano, ki jo je puščal pred trgovino, nastavljal strup. Trije psi so se zastrupili, dva sta poginila v neznosnih mukah.
Oglej si celoten članek

Pred trgovino s pohištvom Ikea v mestu Catania na Siciliji so prejšnji konec tedna našli tri zastrupljene potepuške pse, poroča italijansko prostovoljno združenje L'Altra Zampa, ki skrbi za brezdomne pse v mestu. Neznanec jim je v hrano, ki jo je pustil na parkirišču trgovine, nastavil strup. Dva psa sta poginila v neznosnih mukah, tretji se je izvlekel in zdaj okreva. Četrti pes ni zaužil strupa, tako da je nepoškodovan.

Psi bo bili urejeni in nadzorovani

Kot so zapisali italijanski prostovoljci, je šlo za miroljubne pse, ki niso nikogar ogrožali. Bili so čipirani, sterilizirani in cepljeni. Na območju industrijske cone, kjer je pohištvena trgovina, živi več prostoživečih brezdomnih psov, za katere poskušajo prostovoljci poskrbeti po svojih najboljših močeh, tako da jih veterinarsko oskrbujejo in hranijo.

Je vpletena tudi Ikea?

Pojavljajo se ugibanja in namigovanja, da je v to nagnusno dejanje vpletena Ikea. Ta namreč kljub mnogim prošnjam lokalnega društva ni bila pripravljena predati posnetkov nadzornih kamer. V uradni izjavi za javnost je trgovsko podjetje namigovanja sicer zavrnilo. Kot pravijo, močno obsojajo mučenje živali, in dodajajo, da so zaradi zapuščenih živali v bližini trgovine že večkrat pozvali pristojne, naj zadevo poskušajo urediti. Kot pravijo, ni bilo nobenega odziva.

Prostovoljci združenja L'Altra Zampa so medtem že podali prijavo proti neznanim storilcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 00:56 29. November 2012.

    Včasih so potepuške pse lovili "šintarji":Toda problem so psi iz ožje okolice,ne z južne Italije ali celo z Balkana, ki …

  • 14:33 27. November 2012.

    Ko sem nekoč boječe prosil lovce sosede, če bi lahko bili tako dobri -kdo bo čistil puško za en stre …

  • 14:24 27. November 2012.

    No s tem si povedal vse !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.