Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

V neznosnih mukah pred Ikeo poginila psa

Zastrupljena psa L'Altra Zampa
Zaenkrat neznani storilec je v hrano, ki jo je puščal pred trgovino, nastavljal strup. Trije psi so se zastrupili, dva sta poginila v neznosnih mukah.

Pred trgovino s pohištvom Ikea v mestu Catania na Siciliji so prejšnji konec tedna našli tri zastrupljene potepuške pse, poroča italijansko prostovoljno združenje L'Altra Zampa, ki skrbi za brezdomne pse v mestu. Neznanec jim je v hrano, ki jo je pustil na parkirišču trgovine, nastavil strup. Dva psa sta poginila v neznosnih mukah, tretji se je izvlekel in zdaj okreva. Četrti pes ni zaužil strupa, tako da je nepoškodovan.

Psi bo bili urejeni in nadzorovani

Kot so zapisali italijanski prostovoljci, je šlo za miroljubne pse, ki niso nikogar ogrožali. Bili so čipirani, sterilizirani in cepljeni. Na območju industrijske cone, kjer je pohištvena trgovina, živi več prostoživečih brezdomnih psov, za katere poskušajo prostovoljci poskrbeti po svojih najboljših močeh, tako da jih veterinarsko oskrbujejo in hranijo.

Je vpletena tudi Ikea?

Pojavljajo se ugibanja in namigovanja, da je v to nagnusno dejanje vpletena Ikea. Ta namreč kljub mnogim prošnjam lokalnega društva ni bila pripravljena predati posnetkov nadzornih kamer. V uradni izjavi za javnost je trgovsko podjetje namigovanja sicer zavrnilo. Kot pravijo, močno obsojajo mučenje živali, in dodajajo, da so zaradi zapuščenih živali v bližini trgovine že večkrat pozvali pristojne, naj zadevo poskušajo urediti. Kot pravijo, ni bilo nobenega odziva.

Prostovoljci združenja L'Altra Zampa so medtem že podali prijavo proti neznanim storilcem.

Komentarjev 23
  • Dusan Simsic 00:56 29.november 2012.

    Včasih so potepuške pse lovili "šintarji":Toda problem so psi iz ožje okolice,ne z južne Italije ali celo z Balkana, ki jih lastniki spuščajo,da se "olajšajo",toda ne doma običajno gredo na sosedovo."Prekrižarijo" skrbno obdelano zemljo,uterejo si pravo pot za svoj vsakodnevni ...prikaži več pohod.Kaj je storiti?

  • Žurnalček 14:33 27.november 2012.

    Ko sem nekoč boječe prosil lovce sosede, če bi lahko bili tako dobri -kdo bo čistil puško za en stre l- da pokončajo ubogega obolelega okoli hišnega mačka , so se stepel med sabo , kdo bo streljal. Steljal je ...prikaži veče tisti , v centru mesta , ki se je uspel prvi vrniti do mene z nabito puško !Domači, lastniški in vzgojen in ljubek pes, postane v 20 dnevih volčje krdelo , če izgubi gospodarja in najde druge isto tako izgubljene pse. Sprememba nastane v 20 dneh in so nato sposobni pokončati tudi svoje .oz. lastnikove domače živali.

  • Žurnalček 14:24 27.november 2012.

    No s tem si povedal vse !