Sprostitev v 5. regiji, nato sledi zaprtje v vseh!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zaradi izboljšanja epidemioloških razmer bo od ponedeljka bolj sproščen režim še v peti slovenski statistični regiji. A številne dejavnosti se med prazniki zapirajo.
Oglej si celoten članek

Vladni govorec Jelko Kacin je napovedal, da bodo po Osrednje-slovenski, Gorenjski, Goriški in Obalno-kraški regiji v ponedeljek ukrepe delno sprostili tudi v Primorsko-notranjski regiji. 

Padla odločitev Božič in silvestrovo - smeli bomo na drug konec države!

Tako bodo tudi v tej regiji od ponedeljka veljali nekoliko bolj sproščeni pogoji glede možnosti prehajanja občinskih meja in odprtja določenih dejavnosti, kot so trgovine z oblačili ali avtosaloni. 

Na božični večer zaprtje vsega nenujnega

Vendar pa bo v skladu z načrtom vlade že od 24. decembra za vso državo nato sledilo zaprtje vseh storitvenih dejavnosti, kjer se ni mogoče izogniti tesnim telesnim stikom.

Prav tako bo do 4. januarja veljala prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom.

Če pa se epidemiološka situacija do 4. januarja ne bo izboljševala, bosta obe prepovedi veljali do 10. januarja. 

Predvidene so tudi izjeme, med njimi trgovine z osnovnimi potrebščinami, lekarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi ...

Foto: Vlada RS Izjeme

Čeprav morajo biti trgovine ob nedeljah zaprte, pa sta predvideni dve izjemi - 27. decembra in 3. januarja.

Šole

Šole bodo, kot je bilo v minulih dneh že napovedano, ostale zaprte do 4. januarja. Takrat pa se bodo predvidoma odprle za prvo tirado, prav tako bodo od takrat odprti vrtci. 

Slovenija Upokojencem dodatek že z decembrskim izplačilom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:36 20. December 2020.

    Korenček, palica, modus operandi trenutne vladne koalicije.

  • 11:52 20. December 2020.

    Res nas imajo za norce,ne morem verjeti,tam odprto,tam zaprto,tam dovoljeno,tam prepovedano.... Iz lastnega naroda si dobesedno delajo norce,kažejo svoje mišice …

  • 05:28 20. December 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.