V teh občinah potrdili največ okužb

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Število potrjenih novih okužb ne upada, sledilo bo tudi število hospitalizacij. V štirih občinah je bilo v ponedeljek potrjenih več kot 60 novih primerov.
Oglej si celoten članek

Število novih potrjenih okužb iz tedna v teden raste. V primerjavi s prejšnjim ponedeljkom je bilo včeraj potrjenih za skoraj 60 odstotkov več novih primerov. Večje število okužb se z zamikom nato prelije v večjo zasedenost bolnišnic. Trenutno je v bolnišnicah 333 bolnikov, ki so zboleli za covidom-19, od tega jih je 77 v intenzivni terapiji. Po podatkih vlade ima najmlajši bolnik na navadnem oddelku 24 let, najmlajši bolnik v intenzivni terapiji pa 28 let. 

Trenutno so razmere najslabše v primorsko-notranjski regiji, sledita ji goriška in obalno-kraška regija. Nad slovenskim povprečjem je sedemdnevno povprečje novih primerov na sto tisoč prebivalcev še v jugovzhodni Sloveniji in v gorenjski regiji. 

V ponedeljek je bilo največ primerov paotrjenih v Ljubljani (127), sledijo Koper (68), Maribor (64) in Celje (61). Več kot trideset novih primerov so potrdili še v občinah Kranj (41), Grosuplje (37), Domžale (35), Novo mesto (31) in Brežice (31). V enjastih občinah so potrdili več kot 20 primerov: Šentjur (27), Nova Gorica (25), Litija (25), Ilirska Bistrica (24), Logatec (24), Postojna (23), Kamnik (22), Slovenska Bistrica (22), Črnomelj (22), Škofja Loka (20) in Žalec (20). Poleg naštetih se je na seznamu občin, v katerih so bili v ponedeljek potrjeni novi primeri okužb, znašlo še 130 občin.

V ponedeljek je bilo največ okužb potrjenih v starostni skupini od 5 do 14 let (299), enajst okužb manj pa je bilo potrjenih v starostni skupini od 35 do 44 let. Število okužb je visoko tudi v starostnih skupinah od 15 do 24 let (154), od 25 do 34 let (189) in od 45 do 54 let (192). 

V zadnjih dneh zanimanje za cepljenje raste. V cepilnem centru UKC Ljubljana v zadnjih dneh beležijo velik interes. V soboto je bilo po objavljenem odloku vlade o pogoju PCT, ki se spreminja z jutrišnjim dnem, interesa toliko, da je zmanjkalo cepiva. 

Zaradi naraščanja epidemije je vlada sprejela nove ukrepe, ki začnejo veljati s 15. septembrom. Pogoj PCT bo treba izpolnjevati praktično povsod, to velja tako za zaposlene kot za uporabnike storitev z nekaj izjemami. Kako bo po novem, lahko preberete v članku Podrobnosti o tem, kje in kako bo potrebno izpolnjevati pogoj PCT. 

Minister za zdravje Janez Poklukar je medtem napovedal, da bo v primeru naraščanja epidemije že kmalu lahko prišlo do zasotritev. Ena od sprememb bi lahko stopila v veljavo že prihodnji teden. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:49 14. September 2021.

    lažejo,jim ne verjamem...sama sem iz KP, delam z ljudmi...danes moj test negativen,le kje so tej bolani ljudje...če smo res na …

  • 15:14 14. September 2021.

    Tako "točnih" napovedi kot nam ki daje IJS ni imela niti Baba Vanga,so pa oboje strašljive.

  • 15:03 14. September 2021.

    KAJ PAZNANSTVENIKI ŠTRUKELJ ,JANI,ČOBANIČ,ŽUREJ,ESMERALDA ,GODINA JEŠEZMIRAJ V HOSTI BABURA TRAPASTA.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.