V veljavi pomembne novosti za brezposelne

Foto: Anže Petkovšek slovenija 11.06.13, brezposelni, iskalci zaposlitve, zavod za zaposlovanje Slove
Jutri se začnejo uporabljati spremembe zakona o urejanju trga dela.
Oglej si celoten članek

Spremembe zakona o urejanju trga dela, ki se začnejo uporabljati 21. januarja, prinašajo dve ključni novosti za brezposlene. 

Prva je, da je možno kazensko znižanje nadomestila za brezposelnost. To sankcijo lahko zavod za zaposlovanje izreče, če se zaposleni pravočasno (takoj po tem, ko dobi odpoved) ne prijavi na zavod ali če krši pravila. Več informacij v spodnjem članku. 

Slovenija Nadomestilo za brezposelnost lahko za kazen znižajo

Druga novost pa je spodbuda vsem, da bi se zaposlili že preden se jih izteče pravica do nadomestila za primer brezposelnosti. Kdor se bo, bo tako poleg plače dobival še 20 odstotkov nadomestila, ki bi mu pripadalo. Pozor, novost velja le za vse ki imajo srednjo šolo ali manj. Več informacij v spodnjem članku. 

Novost Nadomestilo za brezposelnost tudi zaposlenim

Če dobite odpoved, vam mora delodajalec omogočili koriščenje sorazmernega dela letnega dopusta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:03 23. Januar 2018.

    Ma lepo vas prosim kaj bluzite?? Če se to nanaša na delavce v gospodarstvu vsega skupaj nebo dobil več kot …

  • 16:06 20. Januar 2018.

    moj prijatelj iz partizanskih cajtov je hitro po vojni gagnil in v STERNTALU so mu postavili veliki spomenik,,Pa so prišli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.