"V zadnjih dneh je daleč najpogostejša Hrvaška"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ljudje, ki prihajajo iz tujine se iz različnih razlogov odločajo za samoplačniško testiranje.
Oglej si celoten članek

"Najpogostejši razlog so potovanje v tujino, zaskrbljenost po prihodu iz tujine (zaradi sebe in svojcev) in tudi zahteve delodajalca," na naše vprašanje, kakšni so pogosti razlogi, da se ljudje odločajo za samoplačniško testiranje na covid-19, odgovarjajo v ZD Ljubljana, kjer omogočajo testiranje po sistemu drive-in. 

Zaskrbljenost zaradi sebe in svojcev

Na vprašanje, iz katerih držav najpogosteje prihajajo osebe, ki se odločajo za samoplačniško testiranje pa odgovarjajo: "V zadnjih dneh je daleč najpogostejša država Hrvaška." Veliko večino testov opravijo po sistemu drive-in. 

Samoplačniško testiranje To so pokazali testi, s katerimi so iskali protitelesa pri Slovencih

V Sloveniji sicer, odkar se je v marcu začela epidemija, opravijo dnevno med 200 in 1600 testov na covid-19. Največ, 1607 rednih testov (brez raziskave) so opravili v torek, 7. junija, ko so odkrili 24 novih okužb, najmanj pa v soboto, 8. marca, ko so se v Sloveniji začeli pojavljati prvi primeri okužb s Sars-Cov-2 in so testirali 177 oseb ter odkrili štiri pozitivne primere. 

Krivulja novih okužb v Sloveniji se še ni umirila, čeprav epidemiologi in strokovnjaki upajo, da smo dosegli plato. V sredo in četrtek so zaznali obakrat po 19 novih okužb, dan pred tem osem, medtem ko jih je bilo v ponedeljek kar 34. Nove okužbe so, kot je povedal direktor bolnišnice Golnik Aleš Rozman, še vedno najpogosteje povezane z vnosi iz tujine, aktivnimi skupki ali druženjem na zabavah.

Covid-19 Direktor bolnišnice Golnik tudi o imunosti po prebolelem covidu-19

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.