Več kot 15 tisoč kaznovanih Gorenjcev

Foto: Policija
Foto: Policija
Več kot 60 odstotkov ukrepov v prometu zaradi prehitre vožnje, alkohola in neuporabe varnostnega pasu.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so zaradi kršitve prometnih pravil letos ukrepali proti več kot 15.000 udeležencem v prometu. Prehitro  je  vozilo  preko  5.000  voznikov,  okoli  850 jih je vozilo pod vplivom  alkohola,  več kot 2.600 udeležencev pa ni uporabljalo varnostnega pasu.

Prehitra  vožnja  je  bila  tudi  eden  najpogostejših  vzrokov za prometne nesreče,  botruje pa jim tudi alkohol, ki je bil letos prisoten pri več kot 80 povzročiteljih nesreč. Povprečna alkoholiziranost pri teh udeležencih je bila  preko  1,5 promila alkohola. Največ, kar 31, jih je imelo v organizmu med 1,5 in 2 promila alkohola.

"Nevarna  pa  nista  samo  prehitra  vožnja in alkohol, posledice v nesrečah pušča  tudi  neuporaba  varnostnega  pasu,  ki  je  še vedno najpomembnejša varnostna  naprava  v  vozilu  za  blaženje  posledic  v  nesrečah," statistične podatke pospremi Bojan Kos s kranjske policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.