Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Več kot 15 tisoč kaznovanih Gorenjcev

Nova uniforma policistov Policija
Več kot 60 odstotkov ukrepov v prometu zaradi prehitre vožnje, alkohola in neuporabe varnostnega pasu.

Gorenjski policisti so zaradi kršitve prometnih pravil letos ukrepali proti več kot 15.000 udeležencem v prometu. Prehitro  je  vozilo  preko  5.000  voznikov,  okoli  850 jih je vozilo pod vplivom  alkohola,  več kot 2.600 udeležencev pa ni uporabljalo varnostnega pasu.

Prehitra  vožnja  je  bila  tudi  eden  najpogostejših  vzrokov za prometne nesreče,  botruje pa jim tudi alkohol, ki je bil letos prisoten pri več kot 80 povzročiteljih nesreč. Povprečna alkoholiziranost pri teh udeležencih je bila  preko  1,5 promila alkohola. Največ, kar 31, jih je imelo v organizmu med 1,5 in 2 promila alkohola.

"Nevarna  pa  nista  samo  prehitra  vožnja in alkohol, posledice v nesrečah pušča  tudi  neuporaba  varnostnega  pasu,  ki  je  še vedno najpomembnejša varnostna  naprava  v  vozilu  za  blaženje  posledic  v  nesrečah," statistične podatke pospremi Bojan Kos s kranjske policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.