Virant: Novica prehitro prišla v javnost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Novica o novi stranki je po Virantovih besedah prehitro pricurljala na dan. Janši je želel sporočiti v torek, a je že prej vse skupaj prišlo v medije. Na sporočilo mu ni odgovoril.
Oglej si celoten članek

Decembra se bo na predčasne volitve odpravil tudi nekdanji minister za javno upravo v Janševi vladi Gregor Virant, ki je še na začetku leta dejal, da, če bo prišlo do predčasnih volitev, ne bo kandidiral na volitvah. Odločitev je kljub osebnim zadržkom padla predvsem zaradi želje po tem, da se nekaj spremeni.

"Še pred nekaj meseci nisem tega nameraval. Odločil sem se, ker mislim, da lahko nekaj dam. V skupini s Šušteršičem, Pezdirjem in Pavliho smo veliko razmišljali o tem. Ideja je bila v zraku. Čutili smo prazen prostor. Prazen prostor, ki volivcem ne ponuja možnosti za izbiro. Volivcem, ki ne prisegajo na delitve levo in desno. Tistim, ki hočejo dobro upravljanje države," je Virant včeraj povedal v Odmevih in dodal, da so za to, da se država ne vpleta v gospodarstvo, medije in podobno.

Ideja dozorela šele v nedeljo

Njegovo odločitev je v ponedeljek kot zahrbtno označil SDS. Virant se ob tem brani, da je ideja dozorela šele v nedeljo.

"Prvič, meni ni treba nikogar spraševati, niti gospoda Janše niti koga drugega, če želim iti na svoje in ponuditi neko dodatno ponudbo volivcem, ki je nimajo. Drugič, ideja je bila v zraku že zelo dolgo časa in je dejansko dozorela šele to nedeljo. Res je, da bi bilo korektno, če bi to najprej sporočil Janši, in to sem nameraval v torek, ampak že v ponedeljek, ko sem začel govoriti z drugimi kandidati, ko sem začel zbirati interes za kandidature, je stvar pricurljala v javnost, preden sem si jaz to želel. Tudi Janša je izvedel prek medijev, kar ni prav. Zato sem se mu tudi opravičil, poslal sem mu sporočilo, da se mu opravičujem, da si želim, da se dobiva na sestanku, vendar na to nisem dobil nobenega odziva. Z moje strani ni nobene zamere, jaz v politiko ne grem, da bi se prepiral, nočem te negativne energije, ampak grem, da bi skupaj sodelovali in nekaj dobrega naredili za Slovenijo," je v Odmevih na SLO1 včeraj povedal nekdanji minister za javno upravo v vladi Janeza Janše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:11 18. Oktober 2011.

    TOOOOOOOOO zdaj smo rešeni Virantova stranka prihaja...Kaj je stemi voluharji?? Bil si v nič vredni stranki ali vladi...ne odgovarjaš profilu …

  • 11:38 13. Oktober 2011.

    Reče Pahor: mene je bog poslal, da bom najlepši politik na svetu<br />Reče Kresalova: mene je bog poslal, da bom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.