Vizjak: "Mi bomo šli z vsemi kanoni nad to ... Sodniku bomo jajca strli!"

Foto: Vlada RS Andrej Vizjak Foto: Žurnal24 Bojan Petan (Foto: Mediaspeed)
Pop TV je objavil daljši posnetek pogovora med okoljskim ministrom Andrejem Vizjakom in predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom, ki ga je Vizjak pred dnevi označil za lepljenko. Pop TV je pridobil mnenje forenzičnih strokovnjakov, ki ugotavljajo, da je posnetek avtentičen.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki v študiji na 58 straneh ugotavljajo, da zvočne datoteke ni spreminjal nihče in da ni lepljenka, kot je to trdil minister Vizjak. Forenzična preiskava je po podatkih Pop TV trajala 14 dni.

Posnetek je najverjetneje nastal med decembrom 2007 in januarjem 2008, ko se je država s Petanom borila za prevlado v Termah Čatež, ugotavlja Pop TV.

Vizjak Petana prepričuje, naj ne vztraja pri odkupu lastnih delnic. Zakaj Vizjak išče dogovor s Petanom? V oddaji 24 ur zvečer namigujejo, da naj bi si želel minister zagotoviti direktorsko mesto v termah iz svojega domačega kraja.

Foto: Žurnal24 Bojan Petan (Foto: Mediaspeed)

Če bi Petan pristal na ponudbo, mu Vizjak ponuja dobrohotnost države pri nakupu Term Olimje. Ponuja tudi kooperativnost državnega Kada in Soda, oba sta imela deleže v Termah Olimje, ki naj bi si jih Petan želel.

Skupščina je takrat končala po željah tabora države, brez odkupa lastnih delnic, kar je skušal doseči Petan.

"Pred sabo imaš zdaj fight z državo," pravi Vizjak Petanu in ga prepričuje, da ni mogoče, da bi spremenil sklepe skupščine: "Mi bomo šli z vsemi kanoni na to z začasnimi odredbami. Veš, da bomo sodniku jajca strli. To se bo hitro zgodilo!"

Vizjak je glede odkupa lastnih delnic Petanu še dejal: "Jaz ne vem, zakaj bi denar tam metal tako bedasto stran, daj mi povej. To je meni nelogično. Da bi ta denar od Term Čatež, ne vem, koliko milijonov … Davke boš plačal!"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 09:31 4. November 2021.

    sds verniki se kar verjamejo v angelskost njihovih. nevideno.

  • 09:16 4. November 2021.

    Dobro gledaš lastniške povezave POP TV in lahko vidiš, da niso ravno nepristranski. Ampak da se gredo tako osramotiti. Že …

  • 08:46 4. November 2021.

    Zdaj vemo zakaj se Vizjak in pocivalsek ne marata. Ker je hotel Vizjak pocivalsku Olimje prevzet. Boj svinj pri koritu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.