Slovenija
5088 ogledov

Oglasil se je Vizjak in prst uperil v "smetarsko mafijo"

Andrej Vizjak Saša Despot
Vizjak sumi v avtentičnost posnetka in trdi, da gre za "zmanipulirano zvočno kuliso".

Po objavi posnetkov, na katerih kaže, da sta se zdajšnji minister za okolje in prostor Andrej Vizjak in tajkun Bojan Petan pred več leti na skrivaj sestajala in načrtovala, kako opehariti državni proračun ter kako prevzeti prevlado v Termah Čatež, se je v kratki izjavi Vizjak odzval na obtožbe.

Kot je zatrdil, za vsem stoji "smetarska mafija", katere del naj bi bil medijski mogotec Martin Odlazek

Naj spomnimo, podobno zgodbo je razkril tudi minister za notranje zadeve in Vizjakov strankarski kolega iz vrst SDS Aleš Hojs, ki je priznal, da je posnetek slišal že pred časom.

Vizjak: Gre za "zmanipulirano lepljenko"

Vizjak je posnetek označil za "zmanipulirano lepljenko", ki je bila ustvarjena za to, da ga diskreditira in mu prepreči, da sprejme novelo zakona o varstvu okolja. Z njo naj bi namreč pristrigel peruti t. i. "smetarski mafiji", kot jo je poimenoval sam. 

"Ne znam si drugače razlagati, da so objavili 14 let star posnetek oziroma lepljenko nekih izjav, zakaj to ni bilo prej. To je z namenom plasirano, ob posredovanju tega zakona, ki ureja odpadke," se je branil minister, ki je v času pogovora s Petanom opravljal funkcijo ministra za gospodarstvo.

Dejal je, da se s Petanom nista nikoli dogovarjala o Termah Čatež in tudi izrazil sum v avtentičnost posnetka.

"Potrebno je priti zadevi do dna, videti, kaj so motivi za to lepljenko, za to zmanipulirano zvočno kuliso. Imam čisto vest, kajti nikoli se nisem s Petanom o tem dogovarjal ali dogovoril," je dejal Vizjak in dodal, da je bil posnetek vzet iz konteksta. 

Zatrdil je tudi, da ne misli, da je plačevanje davkov "glupo". 

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 38
  • munja 21:53 19.oktober 2021.

    Mislim, da se je Vizjak sam izdal, ko je v komentarju omenil, da je to 14 let star posnetek. Kako je pa vedel za njega in da je star ravno 14 let?

  • jakec1575 21:19 19.oktober 2021.

    gre za bitko drugega cloveka v sds. kdor razume kaj sem napisal, razume

  • Dusan12 20:44 19.oktober 2021.

    Andrej, daj jim vetra, upam, da jim bo nekoš uspelo upihniti Mesec