Slovenija
36669 ogledov

Stevanović overil dokument o Janši: Raje odstopim z vseh funkcij v stranki ...

protest proti PCT Anže Petkovšek Zoran Stevanović
Na spletu zaokrožil dokument, ki ga je Zoran Stevanović overil na Upravni enoti Kranj.

Zoran Stevanović, ki je v zadnjih tedni pozival na shode v Ljubljano, in ki je bil po protestu 5. oktobra v policijskem pridržanju, nato pa je na njegovem domu potekala še policijska preiskava, se je odločil za novo potezo. 

O slovenski javnosti pred letošnjo jesenjo relativno nepoznanem politiku so se, kot je znano, razširile vesti o njegovi preteklosti, ki je bila med ostalim povezana tudi s stranko Zmaga Jelinčiča, nekateri so šli še dlje in ga označili tudi za "Janševega trojanskega konja". 

Takšnim mnenjem se je očitno Stevanović odločil postaviti po robu z zapisom, v katerem se distancira od stranke SDS in Janeza Janše. Zapisano je: "Spodaj podpisani Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca, se zavezujem, da stranka Resni.a nikoli ne bo politično sodelovala s stranko SDS in njenim predsednikom Janezom Janšo. V kolikor bi se to zgodilo, se zavezujem, da bom v istem trenutku odstopil z vseh funkcij." 

Stranka Resni.ca je dokument na Facebooku pospremila z zapisom, da je "zdaj že popolnoma jasno, da so antisistemski, zaradi česar jih oba pola režima hočeta čim bolj omadeževati". 

"... medtem, ko "#desni" pol želi o Zoranu ustvariti etiketo "sumljive preteklosti" s širjenjem izprijenih laži skozi nepreverjena novinarska skrpucala, je "levi" pol bolj pragmatičen. Koalicija KUL se boji izgube volilnih glasov, zato se poslužuje svojih agitatorskih skupin in posameznikov, da bi Zoranu pripojila lažno etiketo "Janševega trojanca". Ker s seboj prinašamo popolnoma novo in drugačno politiko transparentnosti, ob objavah potrdil o nekaznovanosti, prilagamo tudi konkretne in overjene zaveze."

Poročali smo že, da si Stevanović sicer želi sodelovanja s stranko DeSUS, ki pa se ne more odločiti niti, ali bi se njeni predstavniki z njim sestali. Podrobnosti o tem na tej povezavi. 

protest proti PCT Slovenija DeSUS se ne more odločiti, ali bi se sestal s Stevanovićem ali ne protest proti PCT Slovenija Po pridržanju se je oglasil Stevanovič, Janši grozi z dolgim zaporom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
  • srecko4 11:27 17.februar 2022.

    Stevanovič bi rad pristavil svoj piskrček pa ga ne levaki ne desnaki niti sredinski ne marajo.Slovenija pa ga je spoznala kakšen kreten je in nima šans na volitvah.Naj spravi vkup vse te antivakseje teoretike zarot pa hitro na nek tuj ...prikaži več planet,da ga Troha ne prehiti.

  • tomaz696 21:55 10.februar 2022.

    Politika je kurba...

  • lotus 23:26 30.november 2021.

    Ta prdonja in hujskač naj se spelje nekam, verjetno bi rad tudi on se pasu na naših njivah kot se pasejo ma prav vsi tam v eliti, kam gre ta barka?