Slovenija
3303 ogledov

DeSUS se ne more odločiti, ali bi se sestal s Stevanovićem ali ne

protest proti PCT Anže Petkovšek Zoran Stevanović
V DeSUSu, ki jim zadnje raziskave javnega mnenja kažejo 0,4 odstotno podporo volilcev, se vse od začetka tedna odločajo, ali bodo sprejeli prošnjo in se sestali z Zoranom Stevanovićem.

V poslanski skupini DeSUS se tudi po včerajšnjem sestanku poslanske skupine še vedno niso odločili, kako se bodo odzvali na vabilo predsednika stranke Resni.ca in organizatorja sredinih protestov Zorana Stevanovića. 
V poslanski skupini DeSUS so prejem Stevanovićevega vabila, v katerem sicer ni navedenih vsebinskih razlogov za srečanje, potrdili že v ponedeljek.

"Jasno je, da so jeziček na tehtnici"

Predsednik stranke Resni.ca je vabilo za srečanje posredoval samo poslanski skupini DeSUS. "Za sestanek smo zaprosili zgolj poslansko skupino Desus. Jasno je namreč, da predstavljajo jeziček na tehtnici. Poskušali bi jih prepričati, da ravnajo skladno volji ljudi, ki so jih izvolili in prenehajo podpirati vlado s tako nizko javno podporo," pojasnjuje Stevanović. Pri drugih poslanskih skupinah za sestanek zaenkrat ne bodo zaprosili. 

Čeprav naj bi se poslanska skupina DeSUS o srečanju s Stevanovićem odločala že v ponedeljek pa tudi po včerajšnjem sestanku poslanske skupine, odločitev ni bila sprejeta. 

Glede na zadnjo anketo javnega mnenja, bi DeSUS volilo 0,4 odstotka volilcev. 

Stevanović: "Desus je popustil našemu pritisku"

Stevanović pa je medtem že slavil. "Še ena v nizu malih zmag, ki tlakuje pot k veliki zmagi. Desus je popustil našemu pritisku, odrekel podporo vladi, zahteval odstop in predčasne volitve!" je zapisal na Facebook profilu svoje stranke v vabilu na sredine proteste. 
Svet DeSUS-a je na torkovi seji podprl dokument, s katerim odrekajo vsakršno nadaljnjo podporo vladi. Svet stranke je tako sklenil, da DeSUS tako ne bo več podpiral ne tekočih, ne zakonskih ukrepov te vlade. Tako so vladi odrekli podporo pri bližajočem se glasovanju o državnih proračunih za leti 2022 in 2023.
Kot je znano, je DeSUS iz vladne koalicije izstopil decembra lani, DeSUS pa je nato deloval kot takoimenovana zmerna opozicija. 

Bodo podporo koaliciji odpovedali tudi poslanci?

Dokumentu, ki predvideva odrekanje vsakršne podpore vladi Janeza Janše pa nasprotujeta poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak. Simonovič je za Radio Slovenija dejal, da je bil proti takšni izjavi, brez prave razprave vrženi med točke razno, Ivan Hršak pa, da bi bilo sesutje proračuna in takojšen odhod na volitve, na katere se DeSUS sploh ne pripravlja, dejanski samomor za stranko in dodal, da poslanci pač glasujejo po lastni vesti. 

 

 

Komentarjev 18
  • Ingrid_Travis 16:15 14.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Boris 09:20 14.oktober 2021.

    Stevanović pa tut ne ve, a bi imel kapuco gor ali ne ;-)

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:19 14.oktober 2021.

    Te dileme ne bi smelo biti. A ker DeSUS vse dela narobe, potem je žal ideja o sestanku realna. S takimi provokatorskimi s kriminalom ali tajnim državnim podzemljem povezanimi osebami bi se smeli pogovarjati samo iz zapora. A ker očitno ...prikaži več izvirajo osebe ene in druge strani iz istega tajnega državnega vira, se o tem sploh razmišlja. Res pa so ene osebe v odhodu, druge pa v prihodu. Morda da jih zamenjajo. Fuj.