Slovenija
47324 ogledov

Po pridržanju se je oglasil Stevanovič, Janši grozi z dolgim zaporom

protest proti PCT Anže Petkovšek Zoran Stevanović
Kot kaže, se sredini protesti nadaljujejo. Zoran Stevanović sicer ni pozval nanje, ampak le dejal, da jih podpira.

"Podpiram vse legitimne proteste, ki se bodo odvijali vse srede ob 15h. Lahko odtrgajo cvet, prihoda pomladi pa ne morejo več ustaviti," je v posnetku dejal Stevanović.

"Policija je postala SDS-ova milica za obračunavanje z nasprotniki," pravi Stevanović in doda, da je izvedel, da namerava policija v torek spektakularno izvesti njegovo aretacijo, ker bi po njegovem v tem primeru nastal kaos, se je umaknil in sam predal v Kranju.

Prepričan je, da je bilo njegovo 48-urno pridržanje nezakonito, saj ni niti enega dokaza, da bi pozival k nasilju in ogromno primerov, ko je pozival k mirnosti. Prav tako je bila po njegovem mnenju nezakonita hišna preiskava. "Vse kar sem povedal, je bilo posneto in objavljeno na spletu. Doma in na sedežu stranke so mi pobrali tri računalnike in telefon, zapiske o ustanovitvi stranke in zapiske s sej mestnega sveta," je povedal. Prepričan je, da to kaže na to, da jih zanima strategija njegove stranke.

Pripadnikom tega režima je zagrozil z dolgim zaporom po naslednjih volitvah. "Teh 48 ur ni nič proti dolgim letom zapora, ki ga bodo pripadniki tega režima deležni po naslednjih volitvah," je dejal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 60
  • Avatar F16
    F16 19:27 09.oktober 2021.

    Janšo v zapor, še vsaj za 30 let po njegovi smrti! Ziher je ziher

  • Kolr 23:43 08.oktober 2021.

    https://mravljisce.si/mravlje-po-svetu/seselj-spet-sokiral-stevanovica-in-cordica-bo-odlikoval-z-nazivom-cetniski-vojvoda/

  • rd2dmk2 21:11 08.oktober 2021.

    jest menim vsi v parlamentu razen JJ,nimajo šanse da pridejo v parlament po naslednjih volitvah. zato se ustanavlja cel kup novih strank . samo. ti ljudje ne poznajo nobenga druzga kakor stare frende iz bivših strank. tako da bodo razni ...prikaži več Zdravkoti se samo prestavili na nov avtobus.. me zanima ali jekdo od vas dobil povabilo za poslanca v kakšno novo stranko ? mogoče boste prej dobil v SMC ali pa SNS, k tak vedo da bodo parlament videl samo na razglednici.