Slovenija
8657 ogledov

Vizjak: "Mi bomo šli z vsemi kanoni nad to ... Sodniku bomo jajca strli!"

Andrej Vizjak
1/2
Vlada RS
Pop TV je objavil daljši posnetek pogovora med okoljskim ministrom Andrejem Vizjakom in predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom, ki ga je Vizjak pred dnevi označil za lepljenko. Pop TV je pridobil mnenje forenzičnih strokovnjakov, ki ugotavljajo, da je posnetek avtentičen.

Strokovnjaki v študiji na 58 straneh ugotavljajo, da zvočne datoteke ni spreminjal nihče in da ni lepljenka, kot je to trdil minister Vizjak. Forenzična preiskava je po podatkih Pop TV trajala 14 dni.

Posnetek je najverjetneje nastal med decembrom 2007 in januarjem 2008, ko se je država s Petanom borila za prevlado v Termah Čatež, ugotavlja Pop TV.

Vizjak Petana prepričuje, naj ne vztraja pri odkupu lastnih delnic. Zakaj Vizjak išče dogovor s Petanom? V oddaji 24 ur zvečer namigujejo, da naj bi si želel minister zagotoviti direktorsko mesto v termah iz svojega domačega kraja.

Bojan Petan (Foto: Mediaspeed) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Če bi Petan pristal na ponudbo, mu Vizjak ponuja dobrohotnost države pri nakupu Term Olimje. Ponuja tudi kooperativnost državnega Kada in Soda, oba sta imela deleže v Termah Olimje, ki naj bi si jih Petan želel.

Skupščina je takrat končala po željah tabora države, brez odkupa lastnih delnic, kar je skušal doseči Petan.

"Pred sabo imaš zdaj fight z državo," pravi Vizjak Petanu in ga prepričuje, da ni mogoče, da bi spremenil sklepe skupščine: "Mi bomo šli z vsemi kanoni na to z začasnimi odredbami. Veš, da bomo sodniku jajca strli. To se bo hitro zgodilo!"

Vizjak je glede odkupa lastnih delnic Petanu še dejal: "Jaz ne vem, zakaj bi denar tam metal tako bedasto stran, daj mi povej. To je meni nelogično. Da bi ta denar od Term Čatež, ne vem, koliko milijonov … Davke boš plačal!"

 

Komentarjev 24
  • jakec1575 09:31 04.november 2021.

    sds verniki se kar verjamejo v angelskost njihovih. nevideno.

  • h4ck3r 09:16 04.november 2021.

    Dobro gledaš lastniške povezave POP TV in lahko vidiš, da niso ravno nepristranski. Ampak da se gredo tako osramotiti. Že 20.10. je g.Mitja Krapša javno povedal, da je po naročilu samega POP TV-ja preveril avtentičnost posnetka, ampak tega niso hoteli ...prikaži več objaviti, ker je bila prevroča novica. Kako je sedaj lahko sestavljen posnetek avtentičen? Mogoče avtentično sestavljen? Napišite še naziv podjetja, ki je preverjalo, če seveda obstaja.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:46 04.november 2021.

    Zdaj vemo zakaj se Vizjak in pocivalsek ne marata. Ker je hotel Vizjak pocivalsku Olimje prevzet. Boj svinj pri koritu kdo bo več požrl, nagrabil....