Vlačilec obtičal na žel. prehodu

Foto: Žurnal24 Pod težo snega se je zlomilo veliko dreves. (Foto: Bralec Dejan)
Petkovo sneženje je po državi povzročilo 44 prometnih nesreč. Zaradi visokega snega pa je na širšem območju Krškega prišlo do izpada električne energije.
Oglej si celoten članek

Minuto čez polnoč je zaradi visokega snega prišlo do izpada elektrike na širšem območju Krškega. Brez elektrike je ostalo okoli 1000 gospodinjstev, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Padala so tudi drevesa

Zaradi teže snega so morali gasilci s cest odstranjevati tudi polomljena drevesa. V Lancovi vasi v občini Videm je tako drevo ob 0.38 padlo na drog električne napeljave. V Ljubljani pa so morali gasilci posredovati v Frankopanski ulici, Rašiški, Peruzzijevi ulici, Derčevi, na Grudnovem nabrežju in pri motelu Modem. Drevo pa se je sinoči podrlo tudi na štiri parkirana vozila. Več o tem v naslednji povezavi.

Dežurni pri Elektro Krško so napako odpravili do druge ure zjutraj, razen v naselju Gunte, kjer naj bi prebivalci elektriko spet dobili do jutranjih ur.

Sicer pa je do izpada električne energije prišlo tudi kraju Videm in Cirkulane. Delavci Elektra Ptuj napako že odpravljajo.

44 prometnih nesreč
Po podatkih slovenske policije se je ponoči zgodilo 44 prometnih nesreč.

V 40 je nastala le materialna škoda, ena oseba je bila huje in tri lažje poškodovane.

Ob 21.30 je na železniškem prehodu na Dolenjski cesti v Ljubljani zaradi snega obtičalo tovorno vozilo - vlačilec.

S tirov so ga odstranili ljubljanski poklicni gasilci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.