Slovenija
0 ogledov

Vlačilec obtičal na žel. prehodu

Pod težo snega se je zlomilo veliko dreves. (Foto: Bralec Dejan) Žurnal24 main
Petkovo sneženje je po državi povzročilo 44 prometnih nesreč. Zaradi visokega snega pa je na širšem območju Krškega prišlo do izpada električne energije.

Minuto čez polnoč je zaradi visokega snega prišlo do izpada elektrike na širšem območju Krškega. Brez elektrike je ostalo okoli 1000 gospodinjstev, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Padala so tudi drevesa

Zaradi teže snega so morali gasilci s cest odstranjevati tudi polomljena drevesa. V Lancovi vasi v občini Videm je tako drevo ob 0.38 padlo na drog električne napeljave. V Ljubljani pa so morali gasilci posredovati v Frankopanski ulici, Rašiški, Peruzzijevi ulici, Derčevi, na Grudnovem nabrežju in pri motelu Modem. Drevo pa se je sinoči podrlo tudi na štiri parkirana vozila. Več o tem v naslednji povezavi.

Dežurni pri Elektro Krško so napako odpravili do druge ure zjutraj, razen v naselju Gunte, kjer naj bi prebivalci elektriko spet dobili do jutranjih ur.

Sicer pa je do izpada električne energije prišlo tudi kraju Videm in Cirkulane. Delavci Elektra Ptuj napako že odpravljajo.

44 prometnih nesreč
Po podatkih slovenske policije se je ponoči zgodilo 44 prometnih nesreč.

V 40 je nastala le materialna škoda, ena oseba je bila huje in tri lažje poškodovane.

Ob 21.30 je na železniškem prehodu na Dolenjski cesti v Ljubljani zaradi snega obtičalo tovorno vozilo - vlačilec.

S tirov so ga odstranili ljubljanski poklicni gasilci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.