Vlada danes o številnih menjavah

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Znan naj bi bil tudi glavni pogajalec s sindikati.
Oglej si celoten članek

Vlada bo na današnji seji razrešila dosedanjega direktorja Slovenske varnostno-obveščevalne agencije Sova Zorana Klemenčiča. Vodenje obveščevalne službe bo v zelo zapletenih razmerah prevzel Rajko Kozmelj, ki prihaja z notranjega ministrstva.
Zaposleni na Sovi že več kot devet mesecev stavkajo, zato je delo na ključni organizaciji za izvajanje obveščevalnih in protiobveščevalnih nalog, ohromljeno. 

Stavka "Obveščevalna služba je očitno v popolnem razsulu!"

Kozmelj, ki ga je osebno izbral premier Marjana Šarca, upa, da mu bo zaposlene uspelo motivirati, da bodo za varnost državljanov poskrbeli tako, kot je treba in kot znajo.

Zamenjava za dolgoletno prvo damo protokola

1. oktobra se bo z mesta vodje protokola poslovila Ksenija Benedetti. Dolgoletno šefico bo nadomestil Aleksander Strel, ki zadnjih pet let vodi protokol v kabinetu predsednika vlade. Benedettijeva bo predavala na koprski pedagoški fakulteti. 

Magazin Ksenija Benedetti odhaja

Ministrstvo za zdravje drugega državnega sekretarja še išče

Vlada bo danes imenovala tudi nove državne sekretarje na ministrstih za zdravje, delo in okolje. Kot poroča STA, bo minister za zdravje Samo Fakin vladi v imenovanje za državno sekretarko na ministrstvu za zdravje predlagal Pio Vračko, ki na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje od leta 2014 vodi program preprečevanja in obvladovanja kroničnih nenalezljivih bolezni.

Sekretar kandidira za župana

Drugega državnega sekretarja oziroma sekretarko na ministrstvu za zdravje še iščejo. Z zdravstvom naj bi se ukvarjala še dva državna sekretarja, ki sta imenovana v kabinetu predsednika vlade. Anja Kopač Mrak (SD) in Uroš Prikl (DeSUS) naj bi se posvetila predvsem dolgotrajni oskrbi in problemom staranja prebivalstva. Prikl se je sicer kljub imenovanju za državnega sekretarja odločil, da na lokalnih volitvah 18. novembra kandidira za župana Maribora.

Nova vlada Glede Marjana Šarca velika pričakovanja

Kdo se bo upal pogovarjati s sindikati?

Vlada naj bi danes tudi oblikovala pogajalsko ekipo za pogajanja s sindikati javnega sektorja. Glavni pogajalec ne bo minister za javno upravo Rudi Medved, pač pa naj bi pogajanja s sindikati vodil Vojmir Urlep, sicer desna roka premiera Šarca. Ali se bodo pogajanja nadaljevala na izhodiščih, sprejetih spomladi, še ni znano, vladna stran pa želi predvsem, da bi za pogajalsko mizo skupaj sedli vsi sindikati. V koordinaciji stavkovnih odborov pod vodstvom Jakoba Počivavška to podpirajo, v sindikatu šolnikov SVIZ, kjer so takoj po imenovanju vlade stavko odmrznili pa se želijo o specifičnih zahtevah pogovarjati ločeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.