Magazin > VIP
7620 ogledov

Ksenija Benedetti odhaja

Ksenija Benedetti MMC RTV SLO
Ksenija Benedetti po 18 letih zapušča položaj šefinje državnega Protokola Republike Slovenije.

"Res je," je Ksenija Benedetti v oddaji Studio City, ali odhaja z položaja šefinje Protokola RS. Tako predsedniku države kot vlade je to že sporočila, s tem, da ji Borut Pahor sprva sploh ni verjel. 

"Nihče me ni nič prepričeval, jaz si tega želim. Ne vem, če bi bil izraz naveličala pravi, ampak jaz sem si zaželela početi še nekaj drugega v življenju.  To odločitev sem pestovala že kako leto in to sem res tehtno razmislila," je Marcelu Štefančiču odgovorila na hudomušni vprašanji, ali si jo s položaja podili in če se je naveličala proslav, polaganja vencev in voženj z vozili z lučkami. 

Na položaj jo je leta 2000 postavila Bajukova vlada, po razgovoru z Drnovškom, na katerem ji ni povedal, ali jo bo obdržal, pa je ostala in leta so minevala. Mandat je uspešno podaljševala na pet let, za njeno menjavo pa se ni odločila nobena vlada. To je "njen trik preživetja", kot se je izrazil Štefančič:  "V tem, da sem delala res profesionalno, ne za funkcije in ne za imena in priimke na določenih funkcijah, in ne za leve in ne za desne delala sem za državo." Na vprašanje, ali je v Sloveniji sploh mogoče delati za državo in ne za politiko, pa je odgovorila: "Absolutno ja. /.../ Trik je tudi v ekipi sodelavcev, ker brez njih ne bi nikoli bila na tem mestu toliko let. /.../ Če delaš s srcem, če si profesionalen, če hočeš delati dobro, boš zvozil, tudi, če si začetnik."

S položaja se poslavlja 1. oktobra, ko bo nova vlada nastavila njenega naslednika ali naslednico. O tem, kdo je boljši v protokolu, levi ali desni, ostaja do konca profesionalna: "To pa ne morem reči, odvisno od človeka."

In kaj bo Ksenija počela v jeseni? "Grem na koprsko pedagoško fakulteto, to pa zato, ker so se me tam najbolj zaželeli in v bistvu, ker se tam vse začne, pri vzgoji. Dekanija je videla potrebo prav po tem predmetu in se je odločila za sodelovanja. Učila jih bom spoštovanja na splošno, ker je to osnova. /.../ Ustanavljam akademijo za poslovni protokol. Tudi v sodelovanju s pedagoško fakulteto. Tega v Sloveniji ni, z januarjem pa bo."

Komentarjev 2
  • zdrej 13:35 10.april 2018.

    Meni pa je kot oseba in profesionalka v tem poslu všeč. Vsaj iz tega, koliko sem jo videl v medijih in kako je odgovarjala na zastavljena vprašanja. Naslednik/ca bo imela težko delo.

  • thor 11:14 10.april 2018.

    V jok in na drevo...

Sorodne novice