Vlada in sindikati še brez konsenza

Foto: Žurnal24
Predstavniki sindikatov javnega sektorja in vlade so danes nadaljevali pogajanja. Na voljo imajo le še dva dneva.
Oglej si celoten članek

Kot poroča STA, tudi današnja pogajanja niso pripeljala do dogovora; znova se bodo sestali jutri popoldne.

Do 13. oktobra so si sicer predstavniki sindikatov in vlade vzeli čas za pogajanja. Danes so nadaljevali z iskanjem kompromisa glede vsebine aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor.

Pogajanja so sicer razdelili na dva dela. Prvega, tj. o aneksu ter ukrepih na področju plač in odpravi plačnih nesorazmerij, na vladni strani vodi ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Pogajanj se udeležujejo predstavniki vseh 29 reprezentativnih sindikatov. Glede na to, da v petek zaradi odsotnosti Pavlinič Krebsove niso načenjali vprašanj usklajevanj z inflacijo in napredovanja, sta bili verjetno ti dve točki na dnevnem redu danes.

Drugega dela pogajanj se udeležuje 21 sindikatov, vključenih v stavkovni odbor. Ti so z vlado razpravljali o preostalih stavkovnih zahtevah in prejšnji teden naj bi že dosegli dogovor. Vsebine sporazuma sicer še niso razkrili, podpisali pa naj bi ga na začetku tega tedna. Kdaj točno, ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.