Slovenija
15 ogledov

Vlada in sindikati še brez konsenza

Žurnal24 main
Predstavniki sindikatov javnega sektorja in vlade so danes nadaljevali pogajanja. Na voljo imajo le še dva dneva.

Kot poroča STA, tudi današnja pogajanja niso pripeljala do dogovora; znova se bodo sestali jutri popoldne.

Do 13. oktobra so si sicer predstavniki sindikatov in vlade vzeli čas za pogajanja. Danes so nadaljevali z iskanjem kompromisa glede vsebine aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor.

Pogajanja so sicer razdelili na dva dela. Prvega, tj. o aneksu ter ukrepih na področju plač in odpravi plačnih nesorazmerij, na vladni strani vodi ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Pogajanj se udeležujejo predstavniki vseh 29 reprezentativnih sindikatov. Glede na to, da v petek zaradi odsotnosti Pavlinič Krebsove niso načenjali vprašanj usklajevanj z inflacijo in napredovanja, sta bili verjetno ti dve točki na dnevnem redu danes.

Drugega dela pogajanj se udeležuje 21 sindikatov, vključenih v stavkovni odbor. Ti so z vlado razpravljali o preostalih stavkovnih zahtevah in prejšnji teden naj bi že dosegli dogovor. Vsebine sporazuma sicer še niso razkrili, podpisali pa naj bi ga na začetku tega tedna. Kdaj točno, ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.