Vlada japonskemu projektu Lonstroff namenila 657 tisoč evrov

Foto: Profimedia
Vlada je gospodarskemu ministrstvu namenila dodatna sredstva za dodelitev finančne spodbude podjetju Lonstroff AG.
Oglej si celoten članek

Vlada je danes švicarski družbi Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, za investicijo v obrat za proizvodnjo medicinskih elastomerov v Logatcu odobrila skoraj 675 tisoč evrov spodbude. Skupna državna spodbuda bo sicer dosegla pet milijonov evrov. Podpis pogodbe o dodelitvi finančne spodbude podjetju je predviden za 18. april.

"Vlada ocenjuje, da je sprejem odločitve o dodelitvi finančne spodbude podjetju nujen, saj bi bilo podjetje sicer prepuščeno negotovemu položaju glede izvedbe projekta," je sporočila vlada, ki ocenjuje tudi, da bi za podjetje nastala materialna in ekonomska škoda, če bi vlada s to odločitvijo odlašala.

Podjetje, v katerem naj bi proizvodnja stekla do aprila 2019, pa naj bi zaposlilo približno 200 posameznikov. Država bo projekt skupno subvencionirala v višini okoli 10 odstotkov od njegove celotne vrednosti, ki dosega 48 milijonov evrov. Minister Zdravko Počivalšek je na Twitterju zapisal, da bo celotna državna pomoč znasala 5,04 milijona evrov.

Temeljni kamen bodo na območju, kjer je v preteklosti obratovala tovarna podjetja KLI Logatec, predvidoma položili 17. maja. Lonstroff je 110.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče kupil decembra od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), prošnjo za okoljevarstveno soglasje pa so podali januarja.

Slovenija Japonska družba Sumitomo Rubber Industries bo investirala v Sloveniji, zaposlili bodo 200 ljudi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.