Slovenija
715 ogledov

Vlada japonskemu projektu Lonstroff namenila 657 tisoč evrov

Elastomer
Vlada je gospodarskemu ministrstvu namenila dodatna sredstva za dodelitev finančne spodbude podjetju Lonstroff AG.

Vlada je danes švicarski družbi Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, za investicijo v obrat za proizvodnjo medicinskih elastomerov v Logatcu odobrila skoraj 675 tisoč evrov spodbude. Skupna državna spodbuda bo sicer dosegla pet milijonov evrov. Podpis pogodbe o dodelitvi finančne spodbude podjetju je predviden za 18. april.

"Vlada ocenjuje, da je sprejem odločitve o dodelitvi finančne spodbude podjetju nujen, saj bi bilo podjetje sicer prepuščeno negotovemu položaju glede izvedbe projekta," je sporočila vlada, ki ocenjuje tudi, da bi za podjetje nastala materialna in ekonomska škoda, če bi vlada s to odločitvijo odlašala.

Podjetje, v katerem naj bi proizvodnja stekla do aprila 2019, pa naj bi zaposlilo približno 200 posameznikov. Država bo projekt skupno subvencionirala v višini okoli 10 odstotkov od njegove celotne vrednosti, ki dosega 48 milijonov evrov. Minister Zdravko Počivalšek je na Twitterju zapisal, da bo celotna državna pomoč znasala 5,04 milijona evrov.

Temeljni kamen bodo na območju, kjer je v preteklosti obratovala tovarna podjetja KLI Logatec, predvidoma položili 17. maja. Lonstroff je 110.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče kupil decembra od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), prošnjo za okoljevarstveno soglasje pa so podali januarja.

Naprava za izdelovanje medicinske opreme Slovenija Japonska družba Sumitomo Rubber Industries bo investirala v Sloveniji, zaposlili bodo 200 ljudi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice