Slovenija
64 ogledov

V potoku pri Logatcu poginilo veliko zaščitenih rib

pomor rib Žurnal24 main
V potoku ob Grajski poti v občini Logatec opazili pogin rib. Škoda je velika.

 V potoku ob Grajski poti v občini Logatec so domačini opazili pogin rib. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je prišlo do onesnaženja v bližini naselja Strmica, kjer je v potok stekla neznana količina snovi volksin FL-35. Policisti so ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi, obveščena je bila tudi inšpektorica za okolje.

Po prvih neuradnih informacijah TV Slovenija je impregnacijsko sredstvo za les pomorilo vse ribe in rake na dolžini dveh kilometrov gojitvenega potoka. Škoda je velika, saj je bilo v potoku veliko zaščitenih vrst rib.

Odgovorni za onesnaženje se je popoldne sam javil policiji, onesnaženja pa ni povzročil namerno, je še poročala televizija.

dežurni@žurnal24.si

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 09:24 02.avgust 2015.

    Pojdi se kar tam solit.

  • jakec1575 22:55 01.avgust 2015.

    Nedopustno! Pocasi bo potrebno zvisati kazni za okoljske nenamerne nesrece iz malomarnosti. " nisem zanalašč". Nisi? Par let škode. Mislim, da je nepoučenost, da ne rečem še kaksen drug bolj zaljiv izraz, pač odgovornost na strani posameznika, ki ne zavaruje ...prikaži več ustrezno strupenih snovi in ki ne predvideva morebitnih situacij. Zato so navodila in ta površnost in meni se to ne more zgoditi pocasi nehati. No, saj na cesti ni dosti bolje. Pocasi bo treba v šole vpeljati poleg intelektualnih testov tudi teste socialne in druzbene vkljucenosti. Pocasi pač lahkomiselnost ali pa zabitost ne bosta smeli biti več dovoljeni.