Vlada proti legalizaciji konoplje

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Slovenska vlada ne podpira predloga zakona o konoplji, ki je zbral več kot deset tisoč podpisov volilcev.
Oglej si celoten članek

Kot je zapisala v mnenju državnemu zboru, je "področje prepovedanih drog pri nas ustrezno in dokaj celovito urejeno", obenem pa izraža zaskrbljenost, da "bi se s takšno rešitvijo prispevalo k povečevanju rabe konoplje v Sloveniji v celotni populaciji in predvsem pri mladih". Obenem državnemu zboru predlaga, naj predloga zakona ne sprejme.

Pomembni so poslanci

"Tako mnenje vlade sem pričakoval, ker so nam že prišli povedat, da vlada sploh ni za ta zakon. Ampak se ne damo, ker vlada je nekaj, poslanci so nekaj, mi moramo prepričati poslanske skupine. Javna razprava mora biti čim daljša. Daljša ko bo, več argumentov bomo imeli na sebi," pravi Jaka Bitenc iz Slovenskega konopljinega socialnega kluba (SKSK).

Kot poudarja, mnenje vlade nikakor ne pomeni konca v prizadevanju za legalizacijo konoplje. "Jaz mislim, da je to zelo dober začetek. Mnenje vlade je mnenje vlade in ga jaz ne morem spremeniti. Vlada pa ni parlament in ljudje konec koncev,“ pravi in dodaja, da so ključni poslanci in poslanske skupine, s katerimi imajo pogovore: "Več bomo lahko povedali v naslednjih mesecih. Vsekakor sem optimist in mislim, da je leto 2014 leto sprememb in bomo letos doživeli eno spremembo, naslednje leto pa spremembo zakona.“

"Če bo referendum, bo uspešen"

Kot še poudarja Bitenc, tudi če predlog zakona v državnem zboru ne bi dobil podpore, še vedno obstaja možnost referenduma. "Glede na to, da smo zbrali čez 28 tisoč podpisov, nam ta možnost ostaja in tudi te možnosti, jaz mislim, da se naši politiki bojijo. Sem pa prepričan, da če bo referendum, bo ta tudi uspel."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:53 17. Januar 2014.

    Logično. Dilerji morajo zaslužit za svojo porabo. Če bodo ob zaslužek, ki ga ustvarijo z prodajo trave državljanom, bodo morali …

  • 01:33 17. Januar 2014.

    "mal" ti več beri, pol pa probaj razmišljat...

  • 19:10 16. Januar 2014.

    mal, džointa, mal koke, mal metadona....tooooooo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.